Délmagyar logó

2019. 07. 23. kedd - Lenke 19°C | 30°C Még több cikk.

Hatékonyabb egészségügy: ne utazzon feleslegesen a beteg

A cél egy informatikai keretrendszer kidolgozása, ami a magyar egészségügy hatékonyságát növeli.
A Tigra Kft. mint konzorciumvezető és a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) együttműködésében 1 milliárd 839 millió 673 ezer forint uniós támogatásból Szegeden valósul meg a telemedicina alapú ellátási formák fenntartható megvalósítását támogató keretrendszer kialakítása és tesztelése, amiről csütörtökön sajtótájékoztatón számolt be Hoffmann Zoltán, a Tigra Kft. innovációs igazgatója és Fendler Judit, az SZTE kancellárja.

A projektről szólva az innovációs igazgató elmondta, a cél egy informatikai keretrendszer kidolgozása, ami a magyar egészségügy hatékonyságát növeli.

- Ennek lényege, hogy az adat utazzon, ne a beteg. A fő cél, hogy Telemedicina Módszertani Központ szakértői által kidolgozandó technológiai megoldások, finanszírozási módok, jogszabályi változtatások eredményeképpen Magyarországon az egészségügyi ellátás folyamatába illeszkedjen a telemedicina mint ellátási forma, amely lehetővé teszi a felesleges orvos-beteg találkozások elkerülését, a páciens utazását - magyarázta Hoffmann Zoltán. A szakember hozzátette, szeretnék erősíteni a Tigra Kft. szegedi telephelyét is, ami a jövőben így az eddigi 10-12 fő helyett 60-80 munkatársat foglalkoztatna.

- Megtiszteltetés és öröm, hogy itt lehetünk a projekt fontos mérföldkövénél. Az ilyen együttműködések az egyetem szempontjából is fontosak. A kutatásban, fejlesztésben, innovációban való részvétel össztársadalmi szinten is hasznot hoz - fogalmazott Fendler Judit, aki szerint az egészségügyben tapasztalható munkaerőhiányra is egyfajta választ ad a projekt.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pályázat festékre

Iskolák, óvodák, kórházak, önkormányzatok és közösségek is jelentkezhetnek a Let's Colour Településszépítő Egyesület pályázatára, amelyen 800 négyzetméter falfelület kifestésére elég festéket lehet nyerni. Tovább olvasom