Délmagyar logó

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Íme Toroczkai három füllentése migráns ügyben

Szinte minden nap Facebookon tájékoztatja követőit Toroczkai László a határ menti migrációs helyzetről. A megosztó jobbikos képviselő három állításáról mára kiderült, egyszerű füllentés.
Több mint 15 ezer követője van a jobbikos Toroczkai László ásotthalmi polgármesternek, aki szinte minden nap tudósít az illegális határátlépőkről. A nem egyszer gyűlöletkeltő mondatai úgy tűnik, inkább szolgálják saját politikai érdekeit, mintsem a valóság bemutatását. Hogy miről füllentett a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom alapítója? Három példán keresztül bemutatjuk.

1. Ma egy bevándorló család beköltözött egy tanya udvarára, és a két kisgyermekével otthon egyedül tartózkodó magyar családanya kérésére sem voltak hajlandóak onnan kifáradni, legalább a kerítésen túlra. A tanya tulajdonosa az ásotthalmi mezőőrséget riasztotta, és egy mezőőrünk kitessékelte a bevándorló családot a magyar család kertjéből. Előtte azonban felszedette velük a szemetüket, mert szokás szerint szerteszét dobálták a papírzacskóikat, üvegeiket, s maguktól nem szedték volna össze – írta július 5-én Toroczkai. Kiderült, a migránsokat nem is lehetett volna kerítésen kívülre tessékelni, mivel az nincs az út menti tanyán. Bejegyzésére viszont ezrek reagáltak, miszerint gusztustalan, hogy a menekültek „betörnek" a tanyára.


2. A zöldhatáron útleveleiket, irataikat megsemmisítve, törvénysértően az országunkba behatoló bevándorlók (ismét napi ezer fő) szokásukhoz híven tüzet raktak az erdőink közepén, aztán ott hagyták, az erdőtüzet pedig az ásotthalmi önkéntes tűzoltók és az erdészek akadályozták meg, köszönhetően a gyors reagálásuknak, ügyességüknek, munkájuknak és bátorságuknak. Ők és a közmunkások az éjszaka közepéig őrködtek, nehogy újra feltámadjon a tűz. A helyszínen megtalálták a migránsok eldobott ruháit. Örülnék, ha a bevándorláspártiak néha ránk, törvénytisztelő, dolgozó magyar állampolgárokra is gondolnának, akiknek rengeteg kárt és végeláthatatlanul sok munkát adnak a törvénytelenül, zöldhatáron át beszökő bevándorlók tízezrei. Vagy ezek a nagy jogvédők a magyargyűlöletüktől elvakulva, minket, itt élőket, magyarokat nem is látnak? – írta a polgármester június 24-én. Ehhez képest Szatmári Imre tűzoltó ezredes, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója azt mondta: a tűzvédelemre az erők rendelkezésre állnak, eddig nem volt indokolt annak fokozása. Migránsok által okozott tűzeset pedig még nem volt.3. Ahogy azt előre jeleztük, megindult a brutális exodus, egyre többen jönnek, hogy még a kerítés előtt bejussanak az országunkba. Becslésem szerint az elmúlt napokban napi ezer fő lépett be itt a mi vidékünkön Magyarország területére. Tegnap csak a tűzoltóságnak köszönhető, hogy nem történt katasztrófa, mert a bevándorlók felgyújtották az erdőt. Az egy szem mezőőröm pedig éjjel megállított egy 20 bevándorlót szállító csempészbuszt, a magyar embercsempész az erdőbe futott, ahol két román (vendég)rendőr vette üldözőbe, de nem tudták elkapni. A mezőőröm, oldalán egy gázpisztollyal, órákon át egyedül őrizte a megvadult bevándorlókat, mire megérkezett a rendőri erősítés. Miután Szegedre szállították a migránsokat, az ügyész az ásotthalmi mezőőrt kezdte támadni, hogy miért foglalkozik ő a bevándorlókkal, van-e ehhez egyáltalán joga. Vérlázító… – jegyezte meg június 22-én Toroczkai. Az ügyészség megkeresésünkre elmondta, az ügyész havi rendszerességgel törvényességi vizsgálatokat végez az elhelyezés, a bánásmód és a fogvatartás körülményei tekintetében. Így vizsgálja pl. az orvosi ellátást, élelmezést, a kitoloncoltak megfelelő ellátását. Ennek keretében többek között a panaszt bejelentő migránst tolmács segítségével meghallgatja vagy szúrópróba szerű vizsgálatokat végez. A megkeresésben írt időpontban és személy - mezőőr - jelenlétében ügyész nem volt jelen a migránsok befogadásakor.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mentőhelikopter vitte a szegedi SBO-ra a balesetben megsérült gyereket

Leszállt az első mentőhelikopter a szegedi klinikánál. Egy autóbalesetben koponyasérülést szenvedett… Tovább olvasom