Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Károly Sándor: Nem vagyok baloldali!

Apátfalva - Nem vagyok baloldali, és ami történt, azt nem lehet úgy értékelni, hogy a baloldal győzött – reagált Károlyi Sándor cigánypolitikus a lapunkban megjelent hírre.
Az írás arról szólt, hogy a kilenctagú megyei cigány kisebbségi önkormányzat a hét elején – többek közt Károlyi szavazata nyomán – feloszlatta magát, és ezt az elnök, Graur Csaba úgy minősítette: a baloldal győzött a jobboldal fölött.

– A cigány érdekvédelemben nincs értelme bal- és jobboldalról beszélni, mert a cigány önkormányzatoknak együtt kell működniük a mindenkori kormánnyal, az önkormányzatokkal, bármilyen színűek is, hiszen a cigányság önállóan nem tudja megoldani a problémáit – mondta Károlyi. Hozzátette: Apátfalván ő is együttműködik az MSZP-s polgármesterrel, ezt kívánja a helyiek érdeke.

– Nem akarom bántani Csabát; először én is úgy szavaztam, hogy legyen ő az elnök, de neki még tanulnia kell.

Károlyi egyébként tényleg nem kötődik baloldali párthoz. Olyannyira nem, hogy tíz éve tagja a Fidesz-MPSZ-nek, és tavaly ősz óta a megyei közgyűlésnek is tagja a polgári frakcióban.

Olvasóink írták

  • 3. Dirti Dansing 2008. január 23. 21:55
    „Tolvaly”
  • 2. péter g. 2008. január 23. 20:56
    „...meg a munkához való hozzáállása és műveltsége!”
  • 1. triatlonos 2007. november 01. 19:59
    „Egy igazi kissebbségi politukus a cél érdekében még az ördöggel is cimborál. Ha kell baloldali, ha kell jobb, ha kell, akkor középen áll. Minden esetben azt kell tennie, amit vele tesz a politika - eszköznek használja - választások idején. Akkor a szerepe felértékelődik, aztán pedig a problémák megoldásában magára marad. De azért az egész társadalomat erősen leképezi a kissebbségi vezetők egymás elleni harca!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baka István verse a Times-ban is

Szeged - Baka István Aeneas és Dido című versének fordításával az Angliában élő Peter Zollman nyerte… Tovább olvasom