Délmagyar logó

2019. 07. 22. hétfő - Magdolna 21°C | 31°C Még több cikk.

Kis Monaco Szegeden

Szeged - Palik László óvatoskodott, Sebastien Buemi döngetett, Sebastian Vettel és Besenyei Péter piruettezett tegnap a szegedi Red Bull utcai parádén, amelyet a szervezők szerint 200 ezren néztek a kordonok mögül – egyesek hűtőládán, mások kisszéken ücsörögve.
– Tiszta Monaco! Tessék, ott vannak a jachtok is – hasonlította egy fiatalember a szegedi rakpartot a francia Riviéra Forma–1-es helyszínéhez. Soha nem látott tömeg gyűlt össze tegnap a Huszár Mátyás rakparton, de a Red Bull utcai bemutatóját a boxutcává változott Dóm térről is sokan figyelték.

„Adj helyet magad mellett" – dúdolhatták az Oskola és a Dózsa utcai kordonok mögött ácsorgó ezrek. A Varga család a babakocsiban ülő Zsoltikával 11-kor elfoglalta helyét. Egyesek hűtőládán, mások kisszéken ültek, de volt, aki törökülésben lógatta be a pályára kameráját, telefonját. Jól járt, akinek az említett utcákban lakik ismerőse: megteltek az erkélyek. A Belvárosi híd is megtelt nézelődőkkel, a Laposon egy tűt sem lehetett volna leejteni, az új szabad strandon is százával ücsörögtek a nézelődők. Még a Novotel és a múzeum tetején is álltak.

– Jönnek a papok megáldani az autókat – viccelődött egy asszony a fogadalmi templom mellett sétáló reverendások láttán, akik még időben elhagyták a Dóm teret – 12 órakor ugyanis bezárták a kordonokat. Csak egy szirénázó mentőautót engedtek át. Egy fiatal lány telefonon keresztül adott ötletet valakinek az átjutáshoz: „Mé' nem repülsz át? Van nálad Red Bull!" A levegőben vasárnap azonban csak Besenyei Péter piruettezett.

Red Bull utcai parádé Szegeden. Fotók: Karnok Csaba, Segesvári Csaba

– Így a tuning Ladákkal is hajtanak a domaszéki főutcán péntek esténként – vélte egy fiatalember. – A bemutató így is hatalmas élmény. A veterán versenyautók aranyosak voltak, Sebastien Buemi jól döngetett a nascaros verdával. Legjobban Sebastian Vettel vezetési stílusa tetszett. Elképesztő volt, ahogy 180 fokban megfordult a pályán – összegezte az eseményeket Farkas Erika. A közönség hálás volt a gumiégető bemutatóért: fütyültek, tapsoltak, kiabáltak az előttük elguruló autóknak.

Rosszullét a meleg miatt

Minden képzeletet felülmúlt a résztvevők száma: mintegy 200 ezer ember jött el megnézni a Red Bull utcai parádéját – saccolta Szélpál Gábor, a Szeged Városkép Kft. ügyvezető igazgatója. Rendőri intézkedésre nem volt szükség, de 10-en rosszul lettek a nagy meleg miatt. Egy gyerek eltűnt, de a rendőrök később megtalálták. A kordonokat még tegnap elkezdték szétszerelni, keddtől a Tisza parton is újra lehet parkolni.

Sétahajó

Rákos, kaviáros, lazacos szendviccsel, a Bock pincészet boraival kezükben, a Tiszáról nézhették a parádét azok a cégvezetők és magánszemélyek, akik a 115 férőhelyes Csege sétahajóra váltottak jegyet. Németh Bálint és Elekes Zoltán szervezők elárulták: két órát töltöttek a vízen. A Szabadság úszóházon is sokan figyelték a száguldást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mindennap öröm, mert élünk, és van testvérünk

Szeged - Féltestvérek és félvérek a Sarungi lányok. Veronica matematikatanár és afrikai édesapja… Tovább olvasom