Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Megállapodott az egyetem és az MKB

Együttműködési megállapodást írt alá az MKB Bank Zrt. és a Szegedi Tudományegyetem kedden az SZTE Dugonics téri központi épületében. Ennek keretében a pénzintézet kedvezményes banki csomagokat és egyéb kapcsolódó szolgáltatásokat nyújt az universitas munkavállalói számára.
Az eseményen, amelyen ott volt Rovó László rektor is, az egyetem kancellár asszonya, Fendler Judit hangsúlyozta, olyan megközelítésből nem változott semmi, hogy 90–100 milliárd forintos számlaforgalmukat változatlanul a Magyar Államkincstár vezeti. Egyetlen kivétel az SZTE devizaszámlája, amely az MKB-nál van.

Egyszerű lakossági együttműködésről van szó, egy kedvező számlavezetési csomagról.

– fogalmazott a kancellár, hozzátéve, az egyetem direktben nem ajánlhat bankot dolgozóinak a számlavezetéshez. Úgy véli, ez a megállapodás csak a kezdet, a költségvetési intézmények és a bankok együttműködési korlátainak idővel fel kell puhulniuk.
Fotó: Karnok Csaba
Aláírók. A megállapodás csak egy kapcsolat kezdete. Fotó: Karnok Csaba

Mutatja a nehézségeket, hogy legutóbb alig találtak bankot – egyetlen jelentkező volt csupán – egy olyan 1,5 milliárd forintos programhoz, amelyben építkezés is volt. És van az SZTE-nek térítéses betegellátása is, a közel egymilliárdos bevétel is a „bankolás mellett szól, amiről a költségvetési intézmények ma még le vannak tiltva".

Balogh Ádám, az MKB vezérigazgatója hangsúlyozta, ők egy bankcsoport, lízingcéggel és tanácsadással, így a megállapodás kölcsönösen hasznos lehet.

Lakossági terméket ajánlunk az Szegedi Tudományegyetem dolgozóinak és tanulóinak.

– fogalmazott, hozzátéve, ő nem szereti a termék kifejezést, sokkal inkább a megoldásokról szokott beszélni. Felhívta a figyelmet arra is, hogy mindenki alaposan tanulmányozza az MKB konstrukcióját, és csak az után döntsön.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szelfizz Mátyással!

Szelfizz Mátyással!
A Magyar Olvasástársaság a Mátyás király-emlékévhez kapcsolódva Szelfizz Mátyással! címen hirdet… Tovább olvasom