Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Panaszlevelet írnak az áram nélkül maradt baksiak

Baks - Az egész falu áram nélkül maradt a szerdai vihar után, ám a baksi önkormányzat jegyzője szerint indokolatlanul sokáig kellett a hiba kijavítására várni. Az áramszolgáltató szerint viszont túl sok helyre kellett kivonulniuk.
Szerdán már délután fél hatkor kidőlt az oszlop, így attól kezdve egészen csütörtök délig nem volt áram szinte az egész faluban, több mint hatszáz baksi háztartást érintett a kimaradás. Az önkormányzat jegyzője, Veres Péter szerint a közétkeztetés is majdnem veszélybe került, de aggregátorról átmenetileg meg tudták oldani a hűtők működtetését, ám a csütörtöki ebédet már nem tudták időre elkészíteni, így a menzát csak délutánra tudták a bölcsődéseknek, az óvódásoknak és az időseknek is kiosztani. Azt, hogy a faluban működő más intézményekben, boltokban milyen fennakadásokat, károkat okozott az áram kimaradása, még vizsgálják.

Az áramszolgáltató azzal védekezik, hogy az ellátási területükhöz tartozó két megyében is több településről riasztották a céget. A DÉMÁSZ Hálózati Elosztó Kft. villamos hálózatait nem kímélte a vihar, a szolgáltató szerint ilyen esetben a hibák behatárolása is időigényesebb. Ráadásul több helyen nehezen megközelíthető, lakóterületen kívül is dőltek ki oszlopok, ezeket is ki kellett cserélni.

A DÉMÁSZ munkatársai alvállalkozók bevonásával haladéktalanul megkezdték a hibák felderítését, a többszörös oszlopcseréhez szükséges anyagok szállítását és a javítást. A szerelők egész éjszaka és csütörtök délelőtt is folyamatosan dolgoztak, így tegnap délre mindenhol, Bakson is helyreállt az áramszolgáltatás.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Olvasónk írta - Választás magyar módra

"A magyar ember képes a saját szomszédjával évekig pereskedni egy tyúkperben, csak hogy neki legyen… Tovább olvasom