Délmagyar logó

2019. 02. 16. szombat - Julianna, Lilla -2°C | 11°C Még több cikk.

Ritmusra ringatózó úszóházak

Szeged - Élő zenével, sült malaccal és pókerversennyel várják a vendégeket a szegedi úszóházak: elkezdődött a szezon. Korlátok lefestve, asztalok kipakolva, napozóágyak készen – kezdődhet a ringatózás.
Nyárson sült malacot is lehet majd enni az idei szezonban a Kati úszóházon, amit ottjártunkkor Márkus László ügyvezető és felesége csinosítgatott. A festés még a tápéi kikötőben megvolt, onnan húzatták fel a Katit néhány nappal ezelőtt. Fontos a külcsín, hiszen ezzel is több vendéget lehet a himbálózó szórakozóhelyre csalogatni, mely kék-fehér színével egy görög taverna hangulatát idézi.

– Minden évben lefestetjük az úszóházat. De nem is a tatarozás, hanem az építmény vízen tartása kerül sokba – mondta az ügyvezető. Elárulta, a költségek egy részét a csónaktárolási díjakból, másik részét a büfé bevételéből fedezik. Programokat is szerveznek, de idén a fiataloknak szóló karaokebulival szemben a családias hangulatú rendezvényeket részesítik előnyben.

Gyebrovszki Emese, a Tisza úszóház tulajdonosának lánya érdekes programokat ígér az idei nyárra. Fotó: Miskolczi Róbert
Gyebrovszki Emese, a Tisza úszóház tulajdonosának lánya érdekes programokat ígér az idei nyárra. Fotó: Miskolczi Róbert

A sokak által csak Pirosként ismert, barátságos hangulatú Tisza úszóházon is a felújítás közepébe csöppentünk. Hófehér boltíves korlát, muskátlik, büdöskék kerülnek majd a ringatózó ház szélére.

Csónaktárolási díj, kabinbérlet

A Kati úszóházon egy évadra 75 ezer forint a csónak tárolási díja. A Tisza úszóházon kabint 40 ezerért, csónakunknak helyet 45-120 ezerért bérelhetünk, attól függően, hogy mekkora a mérete. A Békén a csónakhely bérléséhez kabin is jár, s mindezért 70-100 ezer forintot kell fizetnünk, szintén csónakmérettől függően. A Szabadság úszóházon egy kabin bérleti díja 52 ezer, a csónaktárolás 23-28 ezer forintba kerül.

Szilágyiné Móró Piroska vezetett körbe bennünket, s megmutatta a még rendezés alatt álló női napozót és a kabinokat. – Az előkertet teljesen felújítjuk. Tuját teszünk ki, és díszvilágítást tervezünk – mondta a tulajdonos, s a színes programokból is ízelítőt adott: családi rendezvényeket, diszkót, fogyókúraversenyt és kötélhúzást is szerveznek. Utóbbin az úszóházak dolgozóit, bérlőit, tulajdonosait kívánják versenyeztetni.

Letisztult vonalak, elegáns kialakítás jellemzi a százötven-kétszáz férőhelyes Béke úszóházat, ahol akár zárt körű partikat, baráti összejöveteleket, legény- és leánybúcsúkat is lehet szervezni. Vass Endrétől, a büfé üzemeltetőjétől megtudtuk, sütögetéssel, felolvasóesttel és élő zenével készülnek idén. A büfében frissensültek közül válogathatnak a vendégek, délben pedig egytálétellel csitíthatják korgó gyomrukat.

A Szabadság úszóházon sem marad éhen senki. Melegszendvicset, virslit és sült krumplit is falatozhatunk. Zakar Zoltán, a büfé üzemeltetője elmondta, nosztalgiaesteket és pókerversenyt szerveznek. Az óriási plazmatévén a foci Eb közvetítését és az olimpiát is megnézhetik a vendégek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fiatalító kúrán a múzeum őrei

Szeged - Kovács Attila vezető restaurátor és munkatársai vették kezelésbe tegnap a Móra-múzeum… Tovább olvasom