Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Séta a Napfényfürdőben - nyitás 2 és fél hét múlva

Szeged - Az utca emberének szemüvegén keresztül vizsgáltuk meg az újszegedi Napfényfürdő Aquapolisban folyó munkálatokat, miközben tegnap délután bejártuk a tervek szerint két és fél hét múlva nyíló fürdőkomplexum területét.
Másfél éve épül-szépül a Napfényfürdő Aquapolis Újszegeden. A wellness-, gyógy- és élményfürdővel testközelből tegnap délután ismerkedett meg először e sorok írója, aki úgy lépett be a fürdőkomplexumba, mint az utca embere.

Kocsinkat az újszegedi Jankovich utcában hagytuk, ahonnan az alig 100 méterre lévő, és szintén felújítás alatt álló Forrás Szállóig sétáltunk fel: utunkat tócsák, megszáradt sárhalmok és a minden szabad helyet parkolásra használó autók övezték. A szálloda Szent-Györgyi Albert utca felé néző homlokzatának harmadát még állványok takarják: úgy láttuk, hogy még jó időbe telik a háromcsillagosból négycsillagossá váló szálloda megnyitása. Az utca sarkán markológépek sípoltak, dudáltak és tolattak; kicsit fentebb a járdát törték fel a munkások, miközben az elzúgó munkagépek felkavarták a finomszemcsés homokot. A fürdőkomplexum főbejárata a lépcsőkkel, korlátokkal és az ajtókkal már szerkezetkész: itt fogadott bennünket Hermann György.

A színes csúszdáknak már csak a biztonsági tesztet kell kiállniuk, hamarosan jöhetnek a vendégek. Fotó: Schmidt Andrea
A színes csúszdáknak már csak a biztonsági tesztet kell kiállniuk, hamarosan jöhetnek a vendégek. Fotó: Schmidt Andrea

A Napfényfürdő Aquapolis szóvivője az előtéren át a wellnesmedencéken keresztül a csúszdaparkig vezetett. A bejárati aulában a pénztárak nagy részét már kialakították, de a falakat egy nagyobb négyzet kivételével – ez egyébként a szegedi dómot ábrázolja, és graffitisek készítették – nem festették be. – Ez nem is készül el a nyitásig – mondta Hermann György, miközben a már vízzel teli élménymedencéket mutatta meg, amelyekben már forgatják, szűrik és vegyszerezik a vizet. Megtudtuk, hogy a fürdőbe jövő héten látogat az ÁNTSZ: két negatív minta kell, hogy a vizet megfelelőnek minősítsék. A beruházók várják még az Építésügyi Minőségellenőrző Intézet (ÉMI) és a tűzoltóság szakembereit is. Ezért lepődtünk meg egy kicsit – mivel tapasztalatból tudjuk, hogy a különböző hatóságok finoman szólva sem szupergyorsan adják ki a különböző engedélyeket –, amikor Hermann György azt mondta: a Napfényfürdő Aquapolis március 20-a körül megnyitja kapuit.

A SZUE csak május 1-jén nyit

Az élményfürdő második emeletéről rálátni a SZUE maradványaira. A Ligetfürdő 3 medencéje körül mindent feltúrtak, a föld kupacokban áll a területen. A Napfényfürdő Aquapolis vendégei a fürdőkomplexum nyitása után páholyból figyelhetik majd az itt folyó munkát: a SZUE csak május 1-jétől fogadja vendégeit.

– Elintézzük – vágta rá határozottan a szóvivő, miközben már a csúszdákkal, a mozaikkal burkolt temperált fekvőpadokkal és a környezettel ismerkedtünk.

Itt-ott még kábelek lógtak ki a falból, a járólapot egy-két helyen felbontották, a medencék közötti területeken beültetetlen virágföldet láttunk. Ezek két és fél hét alatt az ígéretek szerint mind eltűnnek. A fürdőcentrum második emeletén 4 vendéglátóegység üzemel majd. Ezek a szóvivő szerint 1 hónappal a fürdő nyitása után kezdenek: kialakításuk azonban egyelőre várat magára. A különböző színű csúszdákat rendben találtuk; ezeknek már csak a biztonsági teszteken kell megfelelniük.

A Fürdő utcai volt vendégházról

A Ligetfürdő Civil Munkacsoport arról tartott tegnap sajtótájékoztatót a Millenniumi Kávéházban, hogy feljelentést tesznek ismeretlen személy ellen, nyomozó szervek megtévesztése, hamis tanúzás alapos gyanúja miatt. Bóka Zoltán, a civilek szóvivője azt mondta, ennek az az oka, hogy a Bács-Kiskun megyei főügyészség helybenhagyta a rendőrség nyomozást megszüntető határozatát, nem vizsgálódnak tovább abban az ügyben, mennyire volt „alulértékelt" a Fürdő utcai, már lebontott önkormányzati vendégház.

Olvasóink írták

101 hozzászólás
 • 101. Dema 2010. március 10. 14:30
  „100. ataqam
  Ez fedett fürdő!!”
 • 100. ataqam 2010. március 10. 12:18
  „2 hét mulva még minuszok lesznek!senki nem fog menni ! nyáron /juniusban/ indul a fürdöszezon!”
 • 99. ataqam 2010. március 10. 12:16
  „ez nem randa-ez RONDA ! :-D”
 • 98. Dema 2010. március 10. 11:53
  „De emberek! Tetszik valakinek egyálltalán valami ezen a fürdőn?! Én nem voltam, ezért nem nyilatkozom! De itt mindenki volt, vagy képen látta és véleményt nyom róla! Várjuk ki aztán lehet kritizálni!!”
 • 97. FIexsnake 2010. március 10. 09:28
  „na voltam bent-hu de randa !”
 • 96. greg 2010. március 05. 13:51
  „http://www.napfenyfurdoaquapolis.com/vezeto_fb.php
  5 misié én is vezetném a fürcsit.”
 • 95. Mexx 2010. március 05. 13:07
  „néha birom a hozzászólásaidat, de ez esetben azért erős! Amióta interjú készült Rólad eléggé hiteltelenné váltak a hozzászólásaid, előtte jók voltak és találóak! Talán nem kellene a celebitás felé törnöd!

  A partfürdő nagyon szép zöld füves terület, kisgyerekek imádják. Nagy tér, jó levegő! Igenis rendben kellene tartani, mert sok ember szereti korosztálytól függetlenül! Az ingyen szót mire érted, fizetünk a belépőkért és a szolgáltatásokért, ami azért barátibb mint egy Wellness csúszdákkal, ami mondjuk nem biztos h. 5 éven aluli gyerekek élveznek és mint szülő nem biztos h. szívesen beengedném! Nyáron sok család lent szokott főzni, pihenni a partfürdőn és pont ezért kulturáltan kellene, hogy kinézzen. Szükség volna a medencékre, amelyek közül az egyik alkalmas volna ÚSZÁSRA IS TÖBBEK KÖZÖTT!!! De ugye Szegednek "sok úszásra alkalmas medencéje" van!!!! Talán ezért is engedtem meg magamnak a követelem szót!”
 • 94. szegedix 2010. március 05. 13:01
  „Hát mostmár újságírónak is nekem kell elmennem? Miért nem tájékoztatnak arról, hogy ezek a beruházások, a Fürdő, a Forrás felújítás hány új munkahelyet teremt Szegeden? Én menjek el megkérdezni? Tényleg nem tudom, ha vendéget várok és szeretném elvinni az új Fürdőbe, mi az amit majd ez a Fürdő nyújtani fog?
  Ha már elment oda az újságíró , ezeket miért nem kérdezte meg? Azért mert az építkezésnél sáros lett a cipője?
  Én az újságomtól tájékoztatást is várnék. Nem kell feltétlenül a fideszes depressziót gyakorolni az újságban is. Csak a pozitiv gondolkodás és az együttműködés vezet eredményre.”
 • 93. jq 2010. március 05. 12:21
  „Talán munkahely tekintetében kicsit (icipicit) előrébb tart Debrecen, de ez lényegtelen apróság”
 • 92. kiokushyn 2010. március 05. 12:14
  „Mindenre gondolnék,csak szúszdára nem. Förmedvény.”
 • 91. Szögedi 2010. március 05. 11:53
  „Magyarock1!!! Lemaradás késés? Pont ez a jó! a milyénk újabb nagyobb szebb, szép is a város izgalmasabb is mint Debrecen Szabadtéri is van meg új villamos is gyertek nézzük menjünk! így fog sok ideérkező gondolkodni dönteni. És neked meg nekem meg mindenkinek csak haszna lesz belőle tele lehet a város turistával erről álmodtunk nem??
  És az hogy lemaradás. Hol van a Debreceni villamos??? Sehol míg a szegeden 4 vonal lesz ott kettő. Amúgy el se kezdték még... van egy Főnix csarnok igen ebben lehet hogy nagyobb, de másban én nem látom hogy annyira előrébb lennének. Kicsit tessék gondolkodni.”
 • 90. Dema 2010. március 05. 11:37
  „88. Mexx
  Egyet értek, de kifelejtetted a kártyások árnyékos helyeit.”
 • 89. Church 2010. március 05. 10:43
  „Csak egy kis viszonyítási alap, hogy kb. mennyi lehet majd a belépőjegyek ára:
  http://www.aqua-world.hu/hu/arak
  Szerintem itt is valami ilyesmire számíthatunk.”
 • 88. Mexx 2010. március 05. 10:34
  „KÖVETELEM, HOGY A PARTFÜRDŐT TEGYÉK RENDBE ÉS NYISSÁK MEG! KISGYERMEKES CSALÁDOKNAK PARADICSOM. A CSEMPÉS MEDENCÉT TÖLTSÉK FEL, A JÁTSZÓTERET BŐVÍTSÉK KI!!! A FŰZFÁK ÁRNYÉKOT ADNAK ÉS A KISGYERMEKE TUDNAK ÁRNYÉKBAN PIHENNI A 35 FOKBAN!!!! A VÁROS KÖZEPÉN VAN A PARTFÜRDŐ MIÉRT NEM LEHET MEGBECSÜLNI!!!”
 • 87. maci52 2010. március 05. 09:08
  „A jegyek ÁRÁRÓL lapít mindenki mint süket disznó a búzában!!!!!!!”
 • 86. fLeTo 2010. március 05. 08:56
  „81. hozzászólás George58 2010.03.05. 05:07

  Minek is legyen bármilyen koncertterem???Itt hőzöngene minden tuskó,hogy hiába világszintű a hangszigetelés nem tudnak tőle aludni meg a sok sznob tudja csak azt is megfizetni és itt zajongana mindenki az előadás után.
  Lásd-szabadtéri,szín,fesztiválok és szinte minden ami rendezvény szegeden.
  Ide magyarországra ezen belül szegedre tök felesleges bármi is. Fel kellene szántani azt sóval behinteni a sok elégedetlenkedő semmirekellőnek ez lenne a jó.Bár biztos abban is kifogást találnának,hogy az állami pénzekből tankolták a traktorokat...Nem baj jön a megváltó áprilistól és kb. szeptemberben szépen minegyik csendben marad és lapul mint kaki a fűben.Láttuk ezt a "lófarás" szobor visszahelyezésénél is a kommenteken.”
 • 85. magyarock1 2010. március 05. 08:36
  „Szükség van erre az élményfürdőre,csak megint késésben van Szeged pár évvel,mint mindíg mindenben.Pl. Debrecennel szemben az örökös 4-5 éves lemaradás.Ott évekkel ezelőtt épült élményfürdő, uszoda, Főnix csarnok, kongresszusi központ, európai szintű piac, egyetemi beruházások, új villamosok stb.Szeged az örökös lemaradó, ettől függetlenül szeretem a városom, de lehetne jobban is vezetni.”
 • 84. lamatic 2010. március 05. 08:29
  „szegedix ott a pont! igazad van mindenben!”
 • 83. szegedix 2010. március 05. 08:04
  „Ez a cikk az égvilágon semmiről nem tájékoztatott! Csak arról , hogy a finisben vannak az építők. Ezt tudtuk. Szerettem volna információt kapni arról. mekkora területen hány medence lesz, milyen szolgáltatások várják a vendégeket majd. Az árakat hogy kalkulálják? A szegediek milyen kedvezményeket kapnak stb. Ez a cikk semmiről nem informált. Nem csoda hogy azokat szólította meg akik mindig elégedettlenkednek, akik ellendrukkerek és nem a város jövője, turisztikai vonzereje szempontjából nézik a fejlődést.”
 • 82. Dina20 2010. március 05. 05:29
  „75. hozzászólás majdénmegmondom 2010.03.04. 23:35

  Szerintem a működési költségeket sem fogja tudni kitermelni. Sebaj, majd közpénzből pótólják.

  Pontosan!”
101 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gagyizók sértettjeit keresi a szegedi rendőrség

Szeged - Gagyizó román állampolgárokat fogott el a Szegedi Rendőrkapitányság még januárban. Az… Tovább olvasom