Délmagyar logó

2019. 06. 18. kedd - Arnold, Levente 19°C | 26°C Még több cikk.

Taxival mennek nyuszit simogatni

Vadasparki látogatást szervez húsvétkor a Taxisok és civilek a beteg gyerekekért Facebook- csoport a szegedi onkológia kis betegeinek. Egy garathasadékkal született kislánynak pedig barátokat szereztek.
– Húsvétkor is örömet szeretnék szerezni a beteg kisgyerekeknek – mondta Berinszki Zoltán, a Taxisok és civilek a beteg gyerekekért Facebook-csoport életre hívója, aki munkájáért megkapta a Délmagyarország Év embere címet januárban. A csoport három hónapja működik. A karácsonyi akció után is szükség van a segítségükre.

– Néhány napja a budapesti Szent László Kórházból kértek tőlünk segítséget. Egy kisfiút kellett a gyermekhematológiai és őssejt-transzplantációs osztályról elvinni a város másik felébe, ortopédiai vizsgálatra. Öt perc alatt megszerveztük. A kisfiú ezt egy verssel köszönte meg nekünk. Most a szegedi onkológia kis betegeinek szeretnénk örömet szerezni. Akiket húsvétkor nem engednek haza, de a szüleikkel egy-két órára kimenőt kapnának, azokat a családokat elvinnénk a vadasparkba egy kis kirándulásra, nyuszisimogatásra. A Rádió Taxi Három vállalta, hogy biztosít annyi taxit, amennyire szükség lesz – mondta Berinszki Zoltán. Ezt erősítette meg Bobkó Attila, a taxiscég vezetője is.

Berinszki Zoltán elmondta, nemcsak beteg kisgyermekek szállítása miatt keresik a csoportot, hanem más ügyekben is. – Egy anyuka írt nekünk Bagról. Garathasadékkal született kislánya most hatéves. Nem igazán vannak barátai. Édesanyja azt kérte, hogy a csoportunkból minél többen küldjenek neki Facebook-üzenetet a szülinapjára, hogy érezze, ő is fontos valakiknek, és vannak barátai. A csoport megmozdult. Sokan kérték el a címüket, hogy képeslapot küldjenek Fruzsinak. Voltak szülők, akik felajánlották, hogy gyermekükkel együtt felkeresik őket, hogy igazi barátokra is szert tegyen a kislány. Egy budapesti motoros csapat pedig mintegy húsz motorral látogatja meg húsvétkor, hogy meglocsolják. Erről Fruzsi még mit sem sejt. De biztosan örül majd – tette hozzá Berinszki Zoltán.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Várják a sérült művészek alkotásait

Országos pályázatot hirdet bármilyen fogyatékossággal élő, 16 éves kort már betöltött, képzőművészettel foglalkozó amatőr vagy hivatásos alkotók számára a Fogyatékosok Diák-, Verseny és Szabadidősport Szövetsége. Tovább olvasom