Délmagyar logó

2019. 07. 21. vasárnap - Dániel, Daniella 19°C | 32°C Még több cikk.

Több nővel is végezhetett a balástyai rém?

A Szabó Zoltánt elfogó nyomozó, Palatinus Gábor a legrosszabb forgatókönyvnek tartja a balástyai rém halálát.
Alighanem a legtöbben úgy értékelik: a balástyai sorozatgyilkos halálával a sors igazságot szolgáltatott. Kommentelőink is hasonló szellemben nyilatkoztak. A Szabót elfogó nyomozó, Palatinus Gábor azonban másképp gondolja - írja a borsonline: a Borsnak megszólalt az egykori nyomozó, aki elfogta Szabó Zoltánt.

Palatinus Gábor 2004-ben, viszonylag fiatalon vonult nyugállományba a rendőrségtől, két évvel azután, hogy Szabót őrizetbe vették. Meggyőződése, hogy a balástyai rémnek a rábizonyított négy nőnél jóval több áldozata lehetett. A lap megkérdezte az egykori rendőrtisztet, mit érzett abban a pillanatban, amikor Szabó öngyilkosságáról értesült.

– Kétségtelen, hogy Szabó Zoltán egy elvetemült sorozatgyilkos, mégis azt gondolom, hogy a halálával a legrosszabb forgatókönyv valósult meg – mondta a Borsnak Palatinus. – Egyrészt hadd szögezzem le: nem vagyok halálpárti. Azt gondolom, hogy a tényleges életfogytiglan sokkal keményebb büntetés, mint a halál. Ezt a meggyőződésemet Szabó ön­gyilkossága is igazolja. Másfelől arra is láttunk példát – lásd móri gyilkosság –, hogy elsőre nem az igazi elkövető ül a vádlottak padján. Harmadrészt Szabó halálával sok titok is a sírba szállt. Biztos vagyok benne, hogy több embert ölt meg, mint amennyiért végül elítélték – tette hozzá az exzsaru.

 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A sport és a család erőt ad a karatésnak

A sport és a család erőt ad a karatésnak
Világ- és Európa-bajnoki címet is szerzett már a 18 éves Vozár Ferenc. Az újszentiváni karatés és édesanyja arra biztatja a sportoló gyerekek szüleit: megéri áldozatot hozni a sikerért. Tovább olvasom