Délmagyar logó

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

Újabb elismerés a fogászati fejlesztésnek

Újabb elismerés a fogászati fejlesztésnek
Az Érték és Minőség Nagydíj után a Magyar Tudományos Akadémia Innovációs Díját is elnyerte a szentesi és budapesti cég közös újítása. A Fixfogsor protézisrögzítési eljárás megoldást jelenthet a műfogsorok problémáival küzdőknek.
A magyar tudomány ünnepe alkalmából adták át a Magyar Tudományos Akadémia, Csongrád, Békés és Bács Kiskun megye kereskedelmi és iparkamarái és az Innovációs Ügynökség által közösen alapított Dél-alföldi Innovációs Díjat.

A kilencedik alkalommal átadott elismeréssel olyan gyártókat, szolgáltatókat, fejlesztőket díjaztak, akik az idei évben legjelentősebb szellemi alkotásokat, illetve azon alapuló termékeket hozták létre, illetve eljárást vagy szolgáltatást nyújtanak.

Az Innovációs Díj egyik kitüntetettje lett a Fixfogsor Rendelő és a Denti System Fogorvosi és Implantológiai Kft. protézisrögzítési eljárása, ami azok számára jelenthet megoldást, akiknek teljes protézisre van szükségük.

Azt vallják a vállalkozások vezetői, hogy: „Az összes fogászati kezelés közül a páciensek életminőségében az okozza a legnagyobb változást, hogyha hirtelen megszüntetjük a kivehető fogsorokkal gyakran együtt járó mindenféle problémát." Erre megoldás a vékony, apró, speciális titánimplantátumokkal dolgozó FIXFOGSOR® Protézisrögzítés.

– Megéri ma Magyarországon dolgozni és fejleszteni, hiszen ez a befektetett munka ölt testet most ebben az Akadémia által adott díjban. Ennek elnyerése is visszaigazolja, hogy jó úton járunk a fogsort viselő páciensek problémáinak hatékony megoldásában – mondta Szabó László, a díjjal kitüntetett Fixfogsor Rendelő alapító-igazgatója.

– A cégnek megalapítása óta mindig is kinyilvánított célja volt, hogy kutatás-fejlesztéssel foglalkozzon. Ez az, amire az oktatás mellett az egyik legnagyobb hangsúlyt fektetjük. Az elmúlt években több pályázaton is nyertünk, elismerve az eddigi eredményeinket. Jelenleg is egy új implantációs fejlesztési folyamatban vagyunk a Szegedi Tudományegyetem fogorvosi karával közösen. A most elnyert díj is méltán tükrözi munkánk elismerését – mondta a díjátadón Vajdovich Nóra, a Denti System Kft. ügyvezetője.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Könyv és plüssállat ajándékokkal teszik szebbé a beteg gyerekek életét - segítsen ön is!

Második alkalommal rendeznek gyűjtést a Szegedi Gyermek- és Ifjúságpszichiátriai Osztály kis pácienseinek javára. Tovább olvasom