Délmagyar logó

2019. 05. 25. szombat - Orbán Még több cikk.

Vélemények egy hét után az olimpiáról

Szeged - Csonka Gábor sportmenedzsert, Sipos Aurélt, a Szilánk Zrt. vezérigazgatóját, Herbert Gábort, a Pick Szeged beállósát és Szikora János rendezőt faggattuk: mi a véleményük az eddig látottakról.
Egy hete kezdődött az olimpia – már mindenkinek van véleménye róla. Ismert embereket faggattunk, mit gondolnak az elmúlt hét napról, elégedettek-e azzal, amit eddig láttak. Tapasztalatunk: ha szóba kerül az olimpia, az esélylatolgatás elkerülhetetlen.

Már előfordult, hogy hajnalban, fél négykor kelt, vagy le sem feküdt egy-egy verseny miatt Csonka Gábor sportmenedzser. A városszerte ismert vállalkozó minden sportágat figyelemmel követ, még a gyeplabdát is. Elégedett a magyarok eddigi teljesítményével. Fantasztikusnak tartja Cseh Laci, Mincza Ildikó és Fodor Zoltán eredményeit. Szerinte jó lesz ez az olimpia nekünk, magyaroknak is.

– Az új sportlétesítmények csodálatosak, de nem vagyok oda a szervezéstől. Napi kapcsolatom van a kint lévő sportolókkal, akik például terhesnek tartják az állandó ellenőrizgetést – mondta Csonka Gábor. – Az előző két olimpiát élőben követhettem. Most nem akartam kimenni, talán a kínai politika miatt sem – tette hozzá. – A magyarok ott vannak a világ legjobbjai között. Minden sportágban kiélezett a küzdelem, kajak-kenuban szerintem négy aranyunk is lesz.

A szegedi Klauzál téren sokan nézik az olimpiát – tegnap a kötöttfogású birkózásban ezüstérmet nyert Fodor Zoltánnak szurkoltak. Fotó: Karnok Csaba
A szegedi Klauzál téren sokan nézik az olimpiát – tegnap a kötöttfogású birkózásban ezüstérmet nyert Fodor Zoltánnak szurkoltak. Fotó: Karnok Csaba

Elképesztő látványnak tartja az új épületeket Sipos Aurél. A Szilánk Zrt. vezérigazgatója 2007-ben élőben látta az építkezéseket, és lenyűgözték a gigantikus létesítmények. A megnyitó ámulatba ejtette. Szerinte fantasztikus az a profizmus és luxus, ami Pekingben van.

– Nem kelek korábban, de otthon mindig megy a tévé a háttérben. Este pedig megnézem az összefoglalókat. Napközben a rádióból és az internetről tájékozódom. A magyarok megállják a helyüket a világversenyen. Mindenki a maximumot hozza ki magából – fogalmazott a vezérigazgató. – Úszásban sorra dőlnek meg a világ- és Európa-csúcsok. Hihetetlen ez a teljesítmény, hasonlót várok az atlétikától is – tette hozzá.

Már átállt a pekingi időszámításra, ezért korábban fekszik és hajnalban kel Herbert Gábor. A Pick Szeged beállósa mindent megnéz a tévében, amit csak tud. Az is előfordul, hogy néhány percet csúszik az ebéd egy-egy versenyszám miatt.

– A Madárfészek és a Vizes Kocka nagyon jól néz ki, nem hiába kapták meg a kínaiak a szervezés jogát. Mindenben biztosra mennek, ezt mutatja a megnyitó is – mondta Herbert Gábor. – Az összes pontszerző helynek nagyon örülök, de kicsit többet vártam az eddigi szerepléstől. A sportolók mindent megtettek, a nyolc-tíz aranyat sajnos el kell felejtenünk – tette hozzá. – Öt győzelemre még van esélyünk. Mivel személyesen ismerem Vajda Attilát, külön drukkolok a sikerének.

Későn fekvő, ezért sokszor még ébren találják a közvetítések Szikora Jánost. A szabadtéri játékok István, a király produkciója miatt Szegeden tartózkodó rendezőnek nincs kedvenc sportága vagy sportolója: mindent szívesen megnéz, és nagyon szurkol a magyaroknak. A megnyitó őt is lenyűgözte.

– Szakmai szemmel nézve is csodálatos volt az a látvány és kreativitás, ami jellemezte az ünnepséget. Fantasztikusak az új sportlétesítmények
– közölte Szikora János. – Egy kicsit rendezőként is nézem az versenyeket. Valójában nem a győzelem izgat, hanem a teljesítmény. Csodálom a sportolók akaraterejét és küzdeni tudását.

Olvasóink írták

 • 10. star 2008. szeptember 02. 09:19
  „Azt gondolom ha a magyar olimpikonok csak a pénzért tudnak aranyat szerezni mär régen rossz.Nem hinném ,hogy annak idejen nagyobb anyagi haszonnal järt ha valaki részt vehetett bärmelyik vilägversenyen.S még is nagyobb sikereket ért el.Itt nem a pénzröl van szó.Igen is el kell ismerni vannak nälunk jobbak!!
  Minden esetre büszke vagyok az összes olimpikonunkra!!
  Az nb1-es focistäs vélemennyel viszon egyetértek.Magyrországon igy soha nem lesz olyan a foci mint anno!!!!!”
 • 9. Mese 2008. augusztus 17. 22:59
  „Sztem ügyesek voltak mind :) Nem mindig az érem a fontos.
  Hajrá és büszkék vagyunk rátok!!! :D (én legalábbis)”
 • 8. gyarmati nő 2008. augusztus 15. 14:40
  „Igen ám, csakhogy a sportolók kemény felkészülése és "sportkarrierje" nem az első olimpiai aranynál kezdődik, hanem 5-6 éves korukban... És mi az ötleted, miből élnek az első olimpiai helyezésig?! Biztos az EB-ken meg VB-ken is kapnak valamennyit, és majd szépen beosztják, ugye?!

  Fodor Zoltánról ezt tegnap nyilatkozta a saját edzője a Duna Tv-n, ekkor már rég ismertek voltak az általad említett adatok. Gondolom nem lett volna arca sajnáltatni őt, amikor már az egész ország tisztában van az "óriási anyagi elismeréssel", ami az olimpiai helyezésekért jár.

  Bezzeg az nb1-es marharépa focistáink bérlakást meg bérautót kapnak, magyar sportolók közt csillagászati összegnek számító havi fizetéssel... Vagy ez kompenzáció, amiért ők sohasem érnek el semmit - ergo nincs jutalompénz?!”
 • 7. csanyiv 2008. augusztus 15. 14:10
  „Ha már olimpikonok... Megbocsáss gyarmati nő, de éppen most emelték a duplájánál is többre a sportolók anyagi elismerését! Cseh Laci a három ezüsttel és Demján felajánlásával 60 milliót vihet haza, Mincza Ildi egy bronzért 14 milliót fog kapni, még Gyurta 5. helye is ér 8 milliót (majdnem annyit, mint négy éve egy arany!). Csaknem ugyanennyit (9-14millió) kaphatnak a csapatban elért sikerekért a kézisek, vizilabdások fejenként, ha elérik. Még a 7-8. helyezettek is díjazva lesznek, ilyen eddig nem is volt. Gondolom nem ezért csinálják, de mégis mekkora anyagi elismerést kellene kiköhögni egy ilyen tőkeerős nemzetnek?”
 • 6. exe 2008. augusztus 15. 11:32
  „Minden elismerésem sportolóinknak,azért nézzük már az országok létszáma is szaporodott.”
 • 5. gyarmati nő 2008. augusztus 15. 11:00
  „Arról miért nem beszél senki, hogy Fodor Zoltán a Fraditól havi 50 000 Ft-ot kap, és minden hétvégén külföldön showbirkózik a megélhetésért?! Sok országban penthouse-okban laknak, sportkocsikkal járnak az olimpikonok, nekünk még egy tisztességesebb fizetésre se futja.
  Ja, de hát persze, Magyarországon a büszkeség, megtiszteltetés, meg az elvárások (na ezek aztán vannak...) járnak a kemény munkáért, ezekkel is jól lehet lakni, meg a gázszámlára is futja belőle...”
 • 4. pille 2008. augusztus 15. 10:36
  „Jaj! De irigy vagy! Ha kint lennél nem irigykednél! Sajnos sportolóink nem szerepeltek a legjobban, de szerintem NEM is DOPPINGOLTAK. Az egész verseny a doppingról szól már. Mindenkit TESZTELNI kéne. Minden elismerésem SPORTOLÓINKNAK.”
 • 3. maci52 2008. augusztus 15. 09:57
  „Valakinek el kellene számolni,hány sportolónk van kint,és hányan vannak az úgynevezett "slepp",akik a szájukat járatják,közben ingyen szívják a vérünket.”
 • 2. apuka1 2008. augusztus 15. 09:18
  „A vizeskocka az Allianz Arena ötlete alapján készült. A kocka alakkal nem igazán szép. Én a megnyitón sem láttam semmi új ötletet. Az egyszerre mozgó sok kínai, a november 7.-i Vörös téri parádékat jutatta eszembe. Egy diktatúrában így kell kinézni egy ünnepségnek.”
 • 1. CSJ 2008. augusztus 15. 05:31
  „Igen a magyarok ott vannak a világ legjobb sportolói között, de kicsit többet vártunk tőlük. A hétfő és a csütörtök nem a magyarok napja volt. Sajnos. De van még néhány nap, és verseny, és hiszek abban, hogy hallgatjuk néhányszor a magyar a hímnuszt.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Székhelyi József: Hunor – érzék

"Szerintem nincs válság e hazában, csak a hülyeség van tartósan dobogós helyen. Oldalfüggetlenül.… Tovább olvasom