Szentes és környéke

2013.08.22. 23:00

Minden tetőről látni a napot

Szentes - Nyolcadszor rendezték meg tegnap Szentesen „A szeretet mindent elfogad" elnevezéssel a fogyatékkal élők regionális találkozóját, amelyen 8 település 14 intézménye képviseltette magát. Érkeztek vendégek a romániai Újszentesről és Izraelből is.

Imre Péter

Mindent Szentesről


A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!


– A szeretet mindent elfogad, de mindenkinek el is kell fogadnia a szeretetet, mert csak akkor adhatjuk tovább – mondta köszöntőjében a fogyatékkal élők 8. regionális találkozójának fővédnöke, [namelink name="Szűcs Lajos"], Szentes alpolgármestere, aki azzal folytatta: az ilyen intézményekben, bármikor lépjünk be oda, jókedv, derű uralkodik, és a fogyatékosok azokból az érzésekből merítenek, amelyeket mi adunk nekik.

A szentesi Dr. Papp László Városi Sportcsarnokban, a helyi intézetek és civil segítők által rendezett eseményen 8 település, a házigazda Szentes, illetve Csongrád, Szeged, Szegvár, Derekegyház, Kiskunfélegyháza, Kisrét és Nagymágocs 14 intézményének küldöttsége vett részt, a határon túlról, a romániai Újszentesről és Izraelből is érkeztek vendégek. A résztvevők – látás- és hallássérültek, testi és szellemi fogyatékosok – régi ismerősként üdvözölték, ölelték meg egymást. A csongrádi Fogyatékkal Élők Nappali Intézménye mutatkozott be nekik. [namelink name="Varga Julianna"] saját versét szavalta, projektorral kivetített fényképekkel illusztrálták mindennapjaikat, kulturális foglalkozásaikat, versenyeken való részvételeiket, kirándulásaikat, majd a Népek tánca produkcióval az elfogadást szemléltették. Mindenki megtalálta a zsebkendőjét.

A szeretet és az elfogadás tapintható volt tegnap. A szerző felvétele

A szeretet és az elfogadás tapintható volt csütörtökön.
A szerző felvétele

– Nagyon jó itt lenni, újra találkozni a többiekkel, máshová is szoktunk járni, mindig nagyon élvezzük ezeket az összejöveteleket – mondta a játékos sportvetélkedőre várva Zoli, aki társaival együtt a Szentesi Gondozási Központ egységes piros pólóját viselte. A kiskunfélegyháziak pedig bizonyították, humornak sincsenek híján, csapatuk ugyanis a Forrest Gump SE nevet viselte. A játékokat nagyon élvezték, koncentráltak, szurkoltak egymásnak – de megtapsolták az ellenfeleket is. Bizonyították azt, amit az üzenőfalra írt fel valaki: Minden tetőről látni a napot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!