Szentes és környéke

2016.03.01. 08:11

Iskolát nyitna a Waldorf Szentesen

Szentes - Szeptembertől öt helyett hat általános iskola lehet Szentesen. A Waldorf-hálózatnak megtetszett az ifiházzal szemközti régi középiskola, kibérelné a várostól. 12 milliót költene rá.

Králik Emese

Óvoda és iskola lehet egy szentesi, Tóth József utcai ingatlanból. A képviselő-testületnek nincs kifogása ez ellen, mondták nemrég a városatyák. A Waldorf-iskolahálózat érdeklődik az ifjúsági házzal szemközti épület iránt.


Annak idején a közgazdasági szakközépiskola működött itt, később a Zsoldos-szakképző néhány osztálya használta. Utoljára 2011-ben jártak benne diákok és tanárok. Akkor azért ürítették ki, mert az önkormányzat bezárta a Petőfi általános iskolát, azt az épületet kapta meg a Zsoldos, így elköltöztek a Tóth József utcaiból. Azóta nem sikerült hasznosítani. A közelmúltban egy helyi kft. azzal az ötlettel kereste meg a helyhatóságot, hogy ebben az ingatlanban szeretné megalapítani a világszerte ismert, alternatív oktatást folytató Waldorf óvodát és iskolát. Az építményt a hírek szerint megviselte a sokéves mellőzöttség, a társaságnak most 12 milliót kell költeni arra, hogy méltó körülmények között fogadhassa a gyerekeket. Az ülésen az a képviselői javaslat is elhangzott: ha a cég kibérli a kétszintes házat, a felújítás árát be kell nekik számolni a bérleti díjba.

12 milliót kell rákölteni, hogy a Tóth József utcai épület ismét iskola lehessen. Fotó: Králik Emese

12 milliót kell rákölteni, hogy a Tóth József utcai épület ismét iskola lehessen. Fotó: Králik Emese

Szentesen jelenleg – a speciális képzést biztosító Rigón túl – három állami és két egyházi fenntartású iskola van. Az alapítványi intézmény ezek mellé sorakozna fel szeptembertől. A felsőpárti óvodai körzetből 98 gyerek biztosan iskolás lesz, 40 ügyben szakértői bizottság dönt, mondta Geréné Dunaháti-Vass Márta igazgató. A központi körzet óvodáiból mintegy 120 nagycsoportos lépheti majd át az új tanévben az iskola kapuját, tudtuk meg Kiss Attilánétól. Az alapítványi intézmény már szeptemberben indulni szeretne, optimális esetben tehát hat iskola verseng majd 260 elsősért. A waldorfos módszerről jövő kedden az ifjúsági házban tartanak tájékoztatást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!