Szentes és környéke

2015.12.07. 20:40

Jövő héttől javul a víz minősége Szentesen

Derekegyház, Szentes - Egy héten belül véget ér a műszaki átadás-átvétel, jobb lesz a csapvíz minősége - közölte Dely Attila projektmenedzser tegnap a szentesi ivóvízminőség-javító program zárórendezvényén.

Munkatársunktól

Az 1,8 milliárdos feladatra négy település társult, menet közben kettő kivált – Derekegyház és Szentes maradt. A két településen 11 ezer ingatlant érint a program. Elhangzott: a munkálatokat bürokratikus ügyintézés is nehezítette, valamint az, hogy a szentesi kutak vize az átlagnál melegebb, ezért fokozottabban kell irtani a baktériumokat. [namelink name="Fejes Péter"] műszaki ellenőr hozzátette: december 15-ére elkészülnek a vízkémiai laborvizsgálatok, akkor kerül a hálózatba az új technológia szerint tisztított ivóvíz.

 

Most még ugyanolyan víz folyik a csapból, mint eddig - néhány napon belül az ígéretek szerint sokkal tisztább lesz. Fotó: Králik Emese

Most még ugyanolyan víz folyik a csapból, mint eddig – néhány napon belül az ígéretek szerint sokkal tisztább lesz. Fotó: Králik Emese

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!