Szentes és környéke

2019.06.23. 21:17

Nyugalmazott újságíró lett Nagymágocs új díszpolgára - fotógaléria a falunapról

Huszonhetedik alkalommal rendezték meg Nagymágocson a falunapi rendezvénysorozatot. Farkas Sándor országgyűlési képviselő az ünnepségen hangsúlyozta, a falunapok kiváló alkalmat teremtenek a rég nem látott ismerősökkel való találkozásra.

Kovács Erika

Szebellédi Endre, Nagymágocs polgármestere köszöntötte a testvértelepülések delegációit, a vajdasági Kispiacról, és a Baranya megyei Mágocsról. Kiemelte, a falunapon való részvételi szám a falu erejét is megmutatja. Minél többen vesznek részt a programokon, az azt jelzi, összetart a lakosság, a település élni akar.


Nagymágocson, az önkormányzat rendelete szerint ötévenként ítélik oda a díszpolgári címet. 2019-ben Dóczi Jusztina nyugalmazott újságíró kapta meg a település legmagasabb kitüntetését. Nagymágocs Nagyközségért kitüntetést pedig Vecseri Lászónak, a Nagymágocsi Szociális Szolgáltató Központ munkatársának adományozták.

Falunapot tartottak Nagymágocson - GALÉRIA. Fotó: Kovács Erika


A rendezvényen köszöntötték az 50. és 60 házassági évfordulójukat ünnepló párokat, a legidősebb polgárokat és az elmúlt falunap óta született kisgyermekeket. Az elmúlt 1 évben 25 babával gyarapodott Nagymágocs lakossága.


A Nagymágocs SE női nagypályás labdarúgó csapata idén harmadik alkalommal lett megyei bajnok. A lányok is a falunapon vehették át a megérdemelt kupát.




 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!