Délmagyar logó

2019. 06. 24. hétfő - Iván 19°C | 27°C Még több cikk.

Szentesre menjünk nyaralni!

A látogatottsági adatok és a visszajelzések is bizonyítják: a régió egyik legnépszerűbb strandjaként tartják számon a szentesi üdülőközpontot. A rendezett környezet mellett a Kurca, a teniszpályák és a gazdag programkínálat egyre több turistát vonz a városba.
Ha pusztán az időjárást nézzük, csak most kezdődik a nyár, ez azonban cseppet sem tükröződik a szentesi üdülőközpont látogatottságán. A tavalyi év első felében 90 ezer, idén június végéig 148 ezer vendége volt a ligeti létesítménynek. Az elmúlt évben bevezetett programok - mint az éjszakai fürdőzés vagy a vakáció nyitó buli - azokat is a strandra csábították, akik eddig ritkábban látogatták az üdülőközpontot.

Nagyra értékelik a vendégek, hogy a májusban kihelyezett új strandbútorok egész napos kényelmet biztosítanak számukra. A családok és baráti társaságok szívesen telepednek meg a kerti asztalok körül vagy a napozóágyaknál. A rendezett környezet és a medencék friss vize üdítően hat a kikapcsolódni vágyókra, akiket idén új programok is várnak. Július 17-én Strandszépe választás, augusztus 22-én pedig Családi Életmód és Sportnap lesz, továbbá egész nyáron a Vízimanó táborba várják a gyerekeket.

Szentesre menjünk nyaralni!
Szentesre menjünk nyaralni!

Az üdülőházak vendégforgalma is jelentősen növekedett, ami egyrészt a színvonalas teniszversenyeknek, másrészt az idei újításoknak köszönhető. Ettől az évtől ingyenes új szolgáltatás a kábel tv, az internetet és a wifi, amit a strandolók is szabadon használhatnak. Az összes üdülőház edény-, ét- és evőeszköz készletet kapott, továbbá mikrohullámú sütőt és főzőlapot is felszereltek a házakba. Mindezeket kedvezően fogadták a turisták, így nem véletlen, hogy 2009 első félévéhez képest idén 1236-tal nőtt a vendégéjszakák, 397-tel pedig a vendégek száma. A kemping vonzereje is emelkedett, amit bizonyít, hogy a kempingezők átlagosan a tavalyi 4 helyett idén már 5 éjszakát töltenek el a nyugalmat árasztó Kurca közvetlen közelében.

Szentesre menjünk nyaralni!
Szentesre menjünk nyaralni!

A felsorolt eredmények megerősitik: másfél év alatt sikerült a közvéleményt megnyerni, és a vendégek elégedettségét kivívni. A szentesi üdülőközpont felkerült az ország turisztikai palettájára - az origo.hu internetes portál például hazánk 10 legjobb strandja közé sorolta a ligeti létesítményt. Mindettől független a célok továbbra sem változtak: a szentesi üdülőközpont egyediségével, minőségi szolgáltatásaival és széles programkínálatával a gyermekes családok első számú üdülőhelyévé szeretne válni a jövőben. Mert itt lel igazán nyugalomra és kikapcsolódásra az, aki elérhető áron szeretne pihenni vagy nyaralni a Dél-Alföldön.

Jó ide jönni, jó itt lenni

A város idegenforgalmának újabb lendületet adott a Szentesi Vendégszeretet Egyesület, akik egyre többször kalauzolnak turistacsoportokat a város különböző pontjain. Országosan is új kezdeményezés, hogy az internetről letölthető hangos idegenvezetés segítségével ki-ki egyedül is felfedezheti Szentest. A megújult műemlékek, a gyógyfürdő, a műjégpálya, az extrém sportok bázisa, a Kurca és sétányai, a rendezett parkok, az érintetlen alföldi táj, a nyári színház hangulatos előadásai, a községek falunapjai, a százakat megmozgató sport és kulturális események sokakat csábítanak a városba, ezért méltán érzik úgy a helybeliek és a vidékiek: jó Szentesre jönni, jó Szentesen lenni.

(x)

Olvasóink írták

 • 15. 4Angel 2010. július 30. 20:47
  „Mindegy ebbe a uszodába is belepisilnak , a gyerekek meg nyelik le, meg jó kis nemi betegséget jó el is kapják és mind ezért még fizetnek is !!

  Olyan anya kéne ha valaki belepisil akkor elszíneződik körülötte a víz és megbüntetni 100 ezere na utána többet nem fog bele hugyozni !!”
 • 14. niemand 2010. július 30. 11:54
  „A camping és a strand van akinek jó, bár úszni nem mindig lehet nyugodtan, ott, ahol akarna az ember. De a város? Feltúrások közlekedési nehézségek, ricsaj,, szemét stb.......Ez nem vendéghívogató.”
 • 13. Power 2010. július 26. 20:32
  „A turizmus szempontjából a város nem valami rendezett formát mutat, minden feltúrva és elkerítve.”
 • 12. Hugika010 2010. július 26. 17:09
  „Csirén! ez a fotó a szezonnyitón készülhetett...azóta se voltak ennyien..”
 • 11. felületkezelő87 2010. július 26. 16:32
  „Na jah, tényleg jó LENNE a strand, ha nem lenne folyamatosan vízilabda edzés hol az egyik medencében, hol meg a másikban. Persze értem én, hogy kell edzeni meg minden, csak akkor ne a teljes jegyárat fizettessék már ki, ha nem használhatom ki az összes medencét...szerintem.Mert a tanmedencéért meg a meleg löttyért elég sok az az 1000ft.”
 • 10. Őszödi 2010. július 21. 16:17
  „9. hozzászólás Kukucs 2010.07.21. 14:12
  A lapáton támaszkodó munkaerőről jutott eszembe, hogy a polgármesteri hivatal mellett is hasonló áldatlan állapotok vannak. Már közlekedni sem lehet biztonságosan.”
 • 9. Kukucs 2010. július 21. 14:12
  „Kedves Polgármester Úr!

  A tiszai strand ill. az ahhoz tartozó üdülőterület állapota KATASZTRÓFÁLIS!
  Az ön szájából néhány évvel ezelőtt elhangzott fejlesztés érdekes módon elmaradt.
  A szerződésben leírt dolgokért is KÖNYÖRÖGNI kell.
  Néhány száz szavazót sikerült ezzel is elveszítenie, ehhez gratulálok.
  Csongrád városa egy kicsit másképp áll a dologhoz.

  Nem a lapáton támaszkodó munkaerőt kellene kiküldeni kb. 1 hetes csúszással, hanem 1-2 munkagépet, ami 1-2 nap alatt elvégezne mindent.
  De sajnos a nemtörődömség, a hozzá nem értés ezen a téren (is) meglátszik.”
 • 8. Csirén 2010. július 20. 15:06
  „Mintha enyhén szólva zsúfolt lenne.”
 • 7. picaso 2010. július 19. 21:47
  „Kedves Zombor.
  Én már eltöltöttem 3 éjszakai fürdőzős estét a családommal, és állíthatom, hogy nagyon kellemes élmény koncert videót nézni kivetítőn. Amit pedig a tűz zsonglőrök elő adnak mindig hoznak valami újat.
  Nem tudom te hol jártál, de legközelebb ne csak nézz, láss is!
  Ja és kb. a társaság 1/2-e nagykorú, vagy inkább a 3/4-e!
  Tisztelettel picaso”
 • 6. zombor 2010. július 19. 07:52
  „Ha elgondolom h 2000 embert vártak, hm...nagy melléfogás volt!
  Nem minden "papsajt" kedves Albert!
  Kár tönkre tenni az idilli környezetet, a természet varázsát ilyen otromba programokkal.
  Nem kell ide cirkusz!!!
  Már az éjszakai fürdőzés sem ide való, ilyenkor-ilyen medencékbe ki megy bele?

  ...és alig látni 18 éven felülieket!”
 • 5. Hugika010 2010. július 18. 21:05
  „na és az 1000 ft-os pluszjegy? ez ám az üzlet.-...csak nem jött be...”
 • 4. Democracy 2010. július 18. 13:20
  „Nem biztos, hogy a napijegy, vagy a 400 Ft-os sétálójegy megéri a bőrrákot. Szépséget máshol is láthatok.”
 • 3. Hugika010 2010. július 18. 12:11
  „Július 17-én Strandszépe választás

  ja, nagyon jó volt, kár hogy kordonnal voltak elválasztva, és biztonsági őrök járőröztek, hogy aki arra fordítja a fejét, azt megkérje, hogy ne nézzen arra.... szegényeket sajnálom, de ezért is fizették őket...már megint egy iq bajnok szentesi megoldás.. bár a tanmedence széléről is kiválóan lehetett látni, ott azért még nem határozták meg merre is forduljak.
  mivel erre a rendezvényre külön jegy kellett, nem sokan nézték, a székek szépen fehérlettek az esti napfényben.amúgy a strand szép és jó, csak a szervezések néha érdekesek...”
 • 2. kaosteam 2010. július 16. 14:23
  „Egy fedett uszoda sem ártana!”
 • 1. medvejanos 2010. július 16. 09:52
  „Valami jó is:)
  Viszont szeretnénk még mindig nagyon az új 50 méteres medencét.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Derékig ér a gaz a szentesi Kálvária temetőben

Méteres gaz burjánzik a szentesi Kálvária temető új osztású részén. A sírkertet gyakran látogató Kurusta Pálné többször is szólt a gondnokságnak, de eddig nem sok minden történt. Tovább olvasom