Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Műanyag laptopot nyomtattak 3D-technológiával

Műanyagalapú laptopot nyomtatott 3D-technológiával egy kis londoni kutatócsoport. Tervük, hogy a Kicksarter közösségi finanszírozási portálra vigyék az ötletet, és elkészítsenek egy otthoni laptopnyomtató készletet.

 Az FLA bioműanyagból nyomtatott, Raspberry Pi-alapú laptop akkumulátora 6-8 órát bír, és wifi is van benne. Képernyője 13,3 hüvelykes, billentyűzet és érintőlap tartozik hozzá. Az otthon nyomtatható laptopkészlet neve Pi-Top lesz - írta a phys.org.

A munka nem egy pillanat műve volt, több mint 160 órát vett igénybe a nyomtatás, az időtényezőnél azonban fontosabbnak tartják, hogy másoknak is lehetővé teszik a saját laptop készítését.

A készletben benne lesznek a laptop nyomtatásához szükséges anyagok és az instrukciók, amelyek alapján elejétől a végéig elkészíthető a saját gép.
 

 

 

Mint John Biggs, az egyik ötletgazda elmondta, a laptopnyomtatás legnehezebb része a külső burok szerkezete volt, amelynek ugyanannyira ütést- és nyomásállónak kell lennie, mint egy normális gyártású gépnek.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Conchita Wurst hóbagoly lesz A Madagaszkár pingvinjeiben

Az Eurovíziós Dalfesztivál győztese hangjával szerepel a mozi német nyelvű változatában, méghozzá orosz akcentussal. Tovább olvasom