Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

Egyetemi karok a hallgató szemével: MGK

Szeged - A Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karának életéről a vadgazda mérnöknek tanuló Gergely Sándor beszélt a delmagyar.hu-nak.
Sokan nincsenek tisztában azzal, igazából milyen szakma és mivel foglalkozik a vadgazdaság és a vadgazdálkodás. A mi feladatunk, hogy vadállatokkal és élőhelyükkel foglalkozzunk. A rohamosan növekvő emberiség és az urbanizáció elfoglalja a természetes területeket és kiszorítja az állatokat, mi pedig törekszünk arra, hogy mindezt kordában tartsuk és szabályozzuk az állományt, hiszen mindegyik fajt érinti a populáció csökkenése, amelybe így mesterségesen be kell avatkoznunk. Ha azt nem is tudjuk elérni, hogy növekedjen a létszámuk, legalább a meglévőt igyekeznünk kell fenntartani. Azoknak ajánlom a szakot, akik szeretik a természetet és az állatokat. A későbbiekben mindenféleképpen el lehet helyezkedni ezzel a szakmával, ha nem is feltétlenül Szeged környékén.

Gergely Sándor: Azoknak ajánlom a szakot, akik szeretik a természetet és az állatokat. Fotó: Segesvári Csaba
Gergely Sándor: Azoknak ajánlom a szakot, akik szeretik a természetet és az állatokat.
Fotó: Segesvári Csaba

Az egyetemet megelőzően a Kiss Ferenc Erdészeti Szakközépiskolába jártam, az érettségit követően megszereztem a két éves erdésztechnikusi szakképesítést, az ezek révén elsajátított ismeretek segítségével könnyebben megküzdök a mostanában felmerülő akadályokkal, az ott eltöltött évek kiváló alapot nyújtottak ahhoz, hogy a vadgazda mérnök szakon megálljam a helyem. A hódmezővásárhelyi Mezőgazdasági Karon a vadgazda mérnök szak mellett mezőgazdasági mérnök, illetve gyógynövény- és fűszertermesztő és -feldolgozó képzések közül lehet választani.

Szeged és Hódmezővásárhely nagyon közel van egymáshoz, így könnyen megoldható a bejárás is, nem kell feltétlenül kollégistának lenni. Mivel kissé el vagyunk szeparálva a többi kartól, ráadásul kicsi a létszám, családias a hangulat, baráti a légkör, és majdnem mindenki ismeri egymást. Szeged tanulás szempontjából a lehetőségek városa, az ide felvételizők tizenkét kar több szakja közül választhatnak. Emellett rengeteg programmal is szolgál a hallgatóknak, egyáltalán nem unalmas város és nagyon szép.

Gergely Sándor,
MGK, vadgazda mérnök

Olvasóink írták

  • 1. sevenof9 2011. február 09. 04:25
    „vad gazdamernok:)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyetemi karok a hallgató szemével: MK

A Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karának életéről a gazdaság- és vidékfejlesztési agrármérnök szakon tanuló Bata Bertalan beszélt a delmagyar.hu-nak. Tovább olvasom