Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 1°C Még több cikk.

Egyetemi nyílt nap Szegeden

Szeged - Összevont egyetemi nyílt napot rendeznek középiskolás diákoknak és tanáraiknak csütörtökön Szegeden, a József Attila Tanulmányi és Információs Központban - tájékoztatta a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) szóvivője az MTI-t.
A hatodik alkalommal meghirdetett rendezvény kezdetén az Országos Felsőoktatási Információs Központ munkatársa ismerteti az idei felsőoktatási jelentkezéssel kapcsolatos tudnivalókat - közölte Keczer Gabriella.

A központ átriumában az idén is az intézmény képzési kínálatát bemutató standokat állítanak fel, melyeknél a karokat képviselő egyetemi oktatóknak és hallgatóknak tehetik fel kérdéseiket az érdeklődők. Az egyetem Életvezetési Tanácsadó Központjának szervezésében a diákok pályaorientációs tanácsadáson vehetnek részt, a hallgatói önkormányzat standjánál pedig a diákéletről tájékozódhatnak. Hasznos információkkal látják el őket a Hallgatói Szolgáltatói Iroda munkatársai, az Idegennyelvi Kommunikációs Intézet képviselőinél a tanulók a nyelvtanulási lehetőségekről, a Szegedi Tehetségpont standjánál pedig az ösztöndíjakról érdeklődhetnek.

A központ előadótermeiben az egyes karok képviselői háromnegyed órás előadásokon mutatják be képzéseiket. Aki pedig valami különlegességre vágyik, az a mezőgazdasági kar által szervezett lézeres lövészeten is rész vehet.

A rendezvény zárásaként csütörtök délután adják át az SZTE középiskolai-egyetemi tehetséggondozó kezdeményezése, a Szegedi Tehetség-HÍD Program okleveleit.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétfőig lehet jelentkezni a felsőfokú képzésekre

A jelentkezési sorrend felállításában segíthet a felvi.hu-n elérhető interaktív Felvi-rangsor. Tovább olvasom