Tiszta környezetünk

2014.02.03. 10:47

Használjuk fel a konyhai maradékot!

Piroska Andrásné olvasónk megírta, hogyan használják fel otthon a konyhai maradék élelmiszert:

- Nálunk nem kerül étel a kukába. A maradékot nagyszerűen fel lehet használni. Pl.: pörköltmaradék nagyszerű alapanyag a rakott tésztához. Párolt zöldséget felhasználhatjuk salátához,vagy behabarva finomfőzeléket kapunk. A megszikkadt kenyér tökéletesen megfelel bundás kenyérnek, vagy meleg szendvicsnek. Ha zsömle marad azt másnap a belsejét kivájva tojással, reszelt sajttal elkeverve megtöltjük és sütőben, vagy mikróban nagyszerű vacsora egy pohár teával. Bevásárláshoz a listán kívül ajánlatos kosarat, vagy mosható szatyrot vinni. Egyszeri nagyobb kiadás a beszerzése, de sokszorosan megtérül. Zöld fűszernövényeket magunk is nevelhetünk. Snidling, metélőfokhagyma, bazsalikom, majoránna, levélzeller, levélzöldség jól megvannak a panelablakban, csak az öntözésükre kell figyelni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!