Tudósító

2013.10.30. 12:46

Kukásautó húzta meg a villamost

Egy kukásautó felszántotta az egyik PESA villamos oldalát szerda délelőtt Szegeden, a Kelemen utca-Somogyi utca kereszteződésében - írja tudósítónk.

Tudósítónktól

Tóth István Tibor: Egyelőre nem tudom megmondani, mennyibe kerül a javítás

– Amikor a villamos eleje ütközött személygépkocsival, akkor is több millió forintos volt a kárunk. Itt viszont több elem is sérült – mondta [namelink name="Tóth István Tibor"], az SZKT első embere. Az igazgató elmondta, a 103-as pályaszámú Pesának megsérültek a vezető melletti oszlopai, a szoknyája, a kerékvédő lemeze, két ablak és azok tartóoszlopa is. Tóth hozzátette, mivel még tart a garancia, így nincsen konkrét árajánlatuk a gyártótól ezekre az elemekre. Az igazgató szerint legalább másfél hónapot áll a jármű, és szerinte legalább 3–4 millió forintba kerül majd az cseréje, javítása. Ez azt is jelenti, idén kisebb lesz a kapacitás a 2-es vonalon, azaz zsúfoltabbak lesznek a járművek, hiszen a csatolt Tatrák sem tudnak annyi utast egyszerre szállítani, mint egy Pesa villamos.

Kukásautó húzta meg a villamost.

Kukásautó húzta meg a villamost.

Facebook oldalunkon is várunk hasonló témákat





Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!