Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

Géza és a partra vetett Szőke Tisza (részlet)

– Ez vagy valami, vagy ment valahova – írta olvasó-tudósítónk, Géza, aki nem nyugodott addig, míg meg nem fejtette a hajóműszaki feladványt.
– Szombaton, középdélután, kis kerülővel bicikliztem haza az Algyő-Tisza Volán focimeccsről, mert a villanydélmagyaron olvastam, hogy vágják szétfelé a Szőke Tiszát - írja rendszertelen jelentkezéseiről ismert, elsősorban siklómentéséről elhíresült petőfitelepi olvasó-tudósítónk, Géza.

„Őszi fényekben fürdő tápéi téli kikötő. (Költői hajlamairól eddig nem volt tudomásunk, a szerk.) A töltés oldalában egy óriási hajódarabot láttam, körbe is fotóztam, de nem tudtam rájönni, ez ugyan melyik alkatrésze az egykor csodálatos gőzösnek."

Nagytotál. Fotó: olvasó-tudósító (képrejtvény)

– Képaláírásként sem tudtam volna kiötölni annál különbet, miszerint: ez a fele innen van, vagy hogy a másik klasszikus idézzem eltorzítva: ez vagy valami, vagy ment valahova – írta és nem hagyta nyugodni a dolog. Mobiltelefonjának memóriájából – kamasz lánya segítségével – előbányászta a Szőke Tisza néhány korábbi fotóját és azonnal megvilágosodott.

Egészen közeli... Fotó: olvasó-tudósító (képrejtvény)

Ha a kedves olvasó sem jött rá első ránézésre, hogy „ez mi ez", akkor a nagyon rövid képgaléria utolsó előtti vagy utolsó fotójából biztosan megtudja, akkor is ha történetesen nem okleveles hajógépészmérnök. (Egy fotót segítségképpen kollégánktól, Segesvári Csabától is beszúrtunk Géza képsorozatába, de csak a teljesség kedvéért.)

Ez már nagy segítség. Fotó: olvasó-tudósító (képrejtvény)Véleményét írja meg nekünk a Facebookon!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Te is állsz néha tilosban: amikor a bevásárlókocsi szabálytalankodik

Egy Csongrádi sugárúti panel előtt kapta lencsevégre olvasó-tudósító a négykerekűt. Tovább olvasom