AZ ÉPÜLŐ ŐSFALU MELLETT UTAK ÉS CSATORNA ÚJULT MEG A TELEPÜLÉSEN

2021.12.28. 14:56

Sikeres évet zár Bordány

Jó évet zár Bordány, számos beruházás valósult meg nyertes pályázatoknak köszönhetően. Tanács Gábor polgármester értékelte a település 2021-es esztendejét.

Munkatársunktól

Sikeresnek ítélte Bordány 2021-es évét a település polgármestere, Tanács Gábor. Fotó: Török János

Fotó: Török János

– Rengeteg fejlesztés valósult meg a sikeres pályázatoknak köszönhetően, illetve folyamatban van az Ősfalu pályázatunk, amelyet jövőre tudunk átadni – kezdte az évértékelő beszélgetést Tanács Gábor, Bordány polgármestere. 

 

A legnagyobb nyertes pályázatuk egy TOP-os, amelyből a belterületi csatornahálózat felújítása valósul meg, ez 200 millió forint. Illetve egy záportavat alakítanak majd ki a falu szélén ruzsai mintára, ahol ezt már nagyon ügyesen megcsinálták. 

 

– Van és még lesz is együttműködésünk velük. Mi is komolyan vesszük azt, hogy ami víz ideesik, az ne nagyon folyjon ki a településről – hangsúlyozta. 

Amit még jelentősnek tart a település életében, azok az útfelújítások. Belterületen, a Benke Gedeon utca felújítására nyertek pályázati pénzt, ez tavasszal kezdődik. Idén befejeződött az 1+1-es útépítési program első szakasza, amelynek az a lényege, hogy a munkálatok költségébe ugyanannyit ad az önkormányzat, mint a lakók. Ehhez pályázati pénz is ment, így végül nagyjából 20 százalékot kellett csak a lakóknak hozzátenniük, a többit önkormányzati és pályázati forrásból fizették. Ugyanilyen konstrukcióban nyertek forrást a falu másik felére is. Ez jövőre indulhat, így szinte teljes, százszázalékos aszfaltlefedettség lesz a településen. 

 

Bent van egy pályázat külterületi utak felújítására, az 300 milliós összeg, ebből 6-8 kilométer út újulna meg nagy útalappal, jó minőségben, ami a legforgalmasabb kivezető­utakat érinti, ez régi igény volt a külterületen élők részéről. 

 

– A kisebb beruházásaink közül emeljük ki a szociális tűzifa-támogatást, karácsony előtt mindenki megkapta a tűzifát. Térzene programjaink kiválóak voltak, hiszen elmaradtak a közösségi rendezvények, ezekre nagy igény és érdeklődés mutatkozott. Ez egy kis színt hozott a település életébe. Bent van egy pályázatunk szabadidős park létrehozására pihenő-, tűzrakóhellyel, ami mellett egy BMX-pálya valósulhatna meg, ez az ifjúsági önkormányzat régi terve volt – adott betekintést a jövő terveibe. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!