Szegedi hírek

2022.02.08. 16:44

A Don Giovanni olvasópróbáján jártunk

Elkezdődött Mozart Don Giovanni operájának próbafolyamata kedden a Szegedi Nemzeti Színházban. Az évadban ez lesz a teátrum negyedik operabemutatója. Az olvasópróbán Dinyés Dániel zenei vezető az operák operájaként méltatta a darabot.

Koós Kata

Megtartották kedden a Don Giovanni olvasópróbáját. Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

– A Mozarttal való foglalkozás minden egyes perce csillagos pillanat. A Don Giovanni a színészeknek, az énekkarnak és a zenekarnak egyaránt nagy kihívás, ugyanis az egyik legkomplexebb opera, de a lehető legjobb kezekben van – fogalmazott, utalva a produkció rendezőjére, a Harangozó Gyula-díjas Horváth Csaba táncművész-koreográfusra. 

A rendező Dinyés Dániel gondolatát továbbvíve a játékok játékának nevezte a darabot, majd elmondta, rendezésében hangsúlyos szerepet szán a mozdulatoknak. 

– A történet annyira játékos és szellemes, hogy kívánja a gesztusok, a mozdulatok kifejező erejét. Meggyőződésem, hogy ezeknek a tiszta és nagyon magas hőfokon égő érzelmeknek segítségére tud lenni a test, hogy azáltal egy új réteget kapjon az előadás – részletezte. 

A  címszereplő, feslett életű kalandort Szélpál Szilveszter és Sándor Csaba kelti majd életre, szolgája, Leporello szerepében Cseh Antalt láthatja majd a közönség. Donna Annát és Donna Elvirát kettős szereposztásban Ferenczy Orsolya és Kriszta Kinga, valamint Dobrotka Szilvia és Horák Renáta játsszák. Zerlina szerepében Máthé Beátát, Bordás Barbarát és Varga Annát láthatják a nézők, Masettot Kelemen Dániel, Don Ottaviot Tötös Roland alakítja majd. Az opera bemutatóját március 18-án tartják. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!