Vezető hírek

2022.02.09. 11:37

A közösségformálást helyezi a fókuszba Mihálffy Béla

Emberközeli módon kell egészségügyi fejlesztéseket végezni, hogy a várólisták megszűnjenek, mielőbb ellátást kapjanak az emberek – mondta el lapunknak Mihálffy Béla. Csongrád-Csanád megye 2-es számú választókörzetének országgyűlési képviselőjelöltje szívvel-lélekkel szeretne dolgozni Szegeden és a Homokhátságon, ahogyan azt teszi 12 éve Kiskundorozsmán is.

Kiss Anna

Fotó: Karnok Csaba

– Az embereket szeretném szolgálni. Meghallgatva őket, odafordulva hozzájuk, az ügyeik megoldását felvállalva szeretnék értük dolgozni. Tehát azt folytatnám Szegeden és a Homokhátságon, amit már 12 éve végzek Kiskundorozsmán – nyilatkozta lapunknak Mihálffy Béla, akit annak kapcsán kérdeztünk, hogy az országos választmány döntése szerint őt indítja a Fidesz-–KDNP Csongrád-Csanád megye 2-es számú választókörzetében országgyűlési kép­­viselőjelöltként. Kiemelte, látványos eredményeket sikerült elérnie a dorozsmai emberekkel közösen az elmúlt időszakban. 

 

 

– Olyanfajta ember vagyok, aki a legmesszebbmenőkig pró­­bálja megoldani a lakosság problémáját. Legyen szó fűnyírásról, takarításról, kö­­zösségi rendezvényről vagy útépítésről, bárkivel képes vagyok együttműködni azért, hogy az ügy megoldódjon – tette hozzá. 

 

 

Elmondta, büszke a közösség­építésre is, amelynek kezdeményezője, motorja volt, és bár nagy falatnak tűnik, de ezt a közösségépítő munkát szeretné kiterjeszteni a teljes választókerületre, hogy az egy nagy közösséggé formálódjon. – A tervem az, ha bizalmat szavaznak nekem az itt élők, akkor évente egyszer, vagy igény esetén kétszer választókerületi napot tartunk közösségi programokkal, koncertekkel, finom ételekkel – jegyezte meg. 

 

Mihálffy Béla szeretné elérni, hogy a gazdaságok a helyben megtermelt növényeket helyben tudják értékesíteni, akár magasabb áron. Archív fotó: Karnok Csaba

Mihálffy hangsúlyozta, a visszajelzés, amelyet a munkája kapcsán kap a lakosságtól, azt sugallja neki, hogy ha az ember szívvel-lélekkel végzi a rábízott feladatot, akkor azt értékelik. Megjegyezte, ahogyan eddig, úgy a jövőben is mindenkinek elérhető lesz, így bárki keresheti a megoldatlan ügyek miatt. 

 

 

Jövőbeni tervei között szerepel a Homokhátság vízvisszapótlásának megoldása, amely­­ben jó úton járnak vélemé­nye szerint. Mint mondta, nem elég a további termelés feltételeit megteremteni, hanem azt is szeretnék elérni, hogy a gazdaságok a helyben megtermelt növényeket helyben tudják értékesíteni, akár magasabb áron, emiatt pedig feldolgozóüzemeket szeretnének létrehozni. 

 

 

– Jelentős fejlesztések zajlanak Szegeden a klinikai központ intézményeiben, ugyanakkor azt gondolom, hogy emberközeli módon kell fejleszteni, hogy megszűnjenek a várólisták és minél előbb ellátáshoz jussanak a megyében élők – szögezte le. 

 

Elmondta, az egyetem Szeged legnagyobb foglalkoztatója, amely fejlődő pályára állt, ő pedig támogatni szeretné ebben az intézményt. 

 

 

Mihálffy Béla célja például az is, hogy a Szegedet a Homokhátsággal összekötő Szilva utcai körforgalom kétsávossá váljon, és a Dorozsmai út megújuljon, a harmadik híd megépítésével pedig megszűnjön Újszeged leterheltsége. Célként tűzte ki többek között azt is, hogy Móraváros közösségi házat kapjon, ugyanis a városrészben egyetlen olyan intézmény sincs, ahol a közösségek találkozhatnak, programokat tudnak szervezni. 

 

 

A Fidesz–KDNP jelöltje bízik abban, hogy a választópolgárok az elvégzett munkát, a konszenzusra való hajlandóságot támogatják, és április 3-án arra szavaznak, aki a gyűlöletmentes, békés együttműködést és fejlődést tudja biztosítani a térség számára. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!