80 éve történt

2022.02.16. 17:30

Férjeikkel jártak lopni a vásárhelyi asszonyok

Nyolcvan éve a nagyszabású betöréssorozatról beszélt Hódmezővásárhely – írta a korabeli Délmagyarország.

Jeszenszky Zoltán

Férj és feleség együtt járt lopni

 

Öt tyúk, bab, szappan, függöny, fehérnemű, nagyon sok ruha, valamint egy büfé teljes cukorkakészlete volt a zsákmánya annak a betörőcsapatnak, amelyik 1941 őszén, telén portyázott. A hívatlan látogatók vagy tíz lakásban jártak.

 

Nyolcvan éve a nagyszabású betöréssorozatról beszélt a város – írta a korabeli Délmagyarország. A tolvajok előtt nem volt akadály.

 

Tolvajkulcs

 

Volt, amikor csak a kerítésen kellett átmászniuk, máshol álkulccsal nyitották az ajtót. Akkoriban persze nem volt laptop, okostelefon, vagy méregdrága színes tv, de a ruha- és fehérnemű is bőven elég volt zsákmánynak. Az egyik házból ezer pengő, egy kisebb vagyon értékben loptak ruha- és ágyneműt, valamint élelmiszereket.

 

Asszony a bajban

 

A rendőrök végül egy vásárhelyi testvérpárt, a 30 éves Hódi Istvánt és a 28 éves Hódi Józsefet fogták el a betörések miatt. Rögtön beismerővallomást tettek. Az is kiderült, hogy a szobafestősegédnek segítői is voltak, nem is akárkik! Az esti portyákra a feleségeik kísérték őket.

 

Börtönbe mentek

 

A két házaspár a bíróságon sem tagadta tettét, ötödik vádlottként pedig az a férfi ült mellettük, aki az orgazda lehetett. Közben az is kiderült, hogy egy biciklit is elloptak, egy másikról pedig a dinamót fújták meg. A testvérpár jogerősen 1, valamint 1 év 3 hónap börtönt kapott, asszonyaik 7 és 3 hónapra kerültek a rács mögé, míg Kovács Lajost felmentették az orgazdaság vádja alól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!