Szegedi hírek

2022.02.03. 14:28

Hétfőn kezdődik Szegeden a Belvedere-palota átalakítása

A Csongrád-Csanád Megyei Közgyűlés központjának, a szegedi Belvedere-palota emeletének átalakítása hétfőn kezdődik. A Mezőhegyes felé tartó Pitvaros–Csanádpalota kerékpárút építését pedig tavasszal kezdheti meg a kiválasztandó kivitelező.

Imre Péter

Fotó: Karnok Csaba

– Székhelyünk, a szegedi Belvedere-palota első emeletének átalakítása hamarosan megkezdődik: a munkaterületet szerdán átadtuk a kivitelezőcégnek, melynek képviselője úgy nyilatkozott, hogy hétfőn már munkához látnak – mondta el érdeklődésünkre Gémes László, a Csongrád-Csanád Megyei Közgyűlés elnöke. 

 

Hétfőn kezdődik a Megyei Közgyűlés épületének, a Belvedere-palota emeletének átalakítása. Fotó: Karnok Csaba

A mintegy 70 millió forintos beruházásról már többször írtunk lapunkban: olyan közösségi teret, konferenciatermet alakítanak ki teljes berendezéssel – például állófogadásokhoz kisebb melegítőkonyhával, a technikus és a szinkrontolmács számára helyiséggel –, ahol civilek, civil szervezetek is megtarthatják rendezvényeiket, összejöveteleiket. A várhatóan őszre befejeződő projektben más helyre kerül az elnöki kabinet bejárata, és ott létrehoznak egy olyan pihenőhelyet, ahol a vendégek várakozhatnak, míg sorra kerülnek. 

 

 

Az idei esztendő egyik legnagyobb, több mint egymilliárdos beruházása, amelyben a megyei önkormányzat is szerepet vállal, a Mezőhegyes irányába, a megyehatárig megépítendő Pitvaros–Csanádpalota kerékpár­út lesz. Ezen a részen csupán Csanádpalotánál található egy kisebb bicikliútszakasz, onnan folytatódik a megvalósuló 18 kilométeres rész, melynek nyomvonalán még soha nem vezetett kerékpáros-közlekedésre alkalmas aszfaltcsík. 

 

 

– A projekt a közbeszerzésnél tart, rövidesen, akár két héten belül kiválasztódik a legelőnyösebb ajánlatot tevő kivitelező. A közelítően pontos költségek is akkor derülnek ki véglegesen, megkötjük a szerződést, terveink szerint tavasszal átadjuk a munkaterületet, és utána akár azonnal startolhat az építés – sorolta Gémes László. Azzal folytatta, hogy a kerékpárútnak már az idén el kell készülnie, de lehet, hogy egy kisebb rész áthúzódik 2023-ra. 

 

 

– Sok múlik azon, hogy ősszel esős, csapadékos vagy a munkáknak, az építkezésnek jobban kedvező száraz időjárás lesz-e – fűzte hozzá zárásként a Megyei Közgyűlés elnöke. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!