Szegedi hírek

2022.02.12. 14:52

Legendás lemezeket kínáltak - Fotók

Fotó: Kuklis István

Reneszánszukat élik napjainkban a bakelitek, a CD-k, sőt még a magnókazetták is – állították egyöntetűen a Szent-Györgyi Albert Agóra idei első legendás lemezek börzéjének elárusítói. Babeczky Márk Budapestről érkezett, standján több ezer portékát kínált. 

 

– Járjuk az országot, a szegedi börzén második alkalommal árulunk. Annyira nagy az érdeklődés, hogy hetente szerveznek lemezvásárokat országszerte – mondta el lapunknak. 

 

Bakelitek, CD-k és magnókazetták színes választéka várta a zenerajongókat az Agórában szombaton. Fotó: Kuklis István

Az Agóra földszintjén és dísztermében bakelitből kínáltak a legtöbbet, több tízezer várt gazdára. Komolyzenei, rock, metál, pop, elektronikus és diszkó, magyar és külföldi lemezeket egyaránt széles választéka volt elérhető, de film- és népzenei, verses és prózai, valamint meselemezek között is bőven válogathattak az érdeklődők. 

 

 

– Szerintem a bakelit lejátszó szól még mindig a legjobban. A lemezekben az a jó, hogy meg lehet fogni, a borítón el lehet olvasni a tudnivalókat a zenekarról, az előadókról. Nagyon nagy gyűjteményem van, CD-ből körülbelül ötezer, bakelitből ezer van otthon. Az agóra börzéire szinte mindig ellátogatok, mert online megrendelve jóval drágábban lehet beszerezni a lemezeket, 15-20 ezer forint, mire megkapja az ember. A ritkábbak pedig még ennél is jóval drágábbak – mondta el lapunknak Sonkodi Gábor, aki ez alkalommal angol zenekarok bakelitlemezeivel bővítette gyűjteményét. 

 

Egy fiatal pár, Sipos Debóra és Szabó Bálint határozott céllal érkezett és sikerrel is járt. 

 

– Queenre vadásztunk. Éppen javíttatjuk a lemezjátszót és amíg készül, bespájzolunk újdonságokkal. Hallgatjuk online is otthon a zenét, de a bakelit egészen más érzés. Sokkal jobb – fejtette ki Debóra. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!