Vezető hírek

2022.02.18. 10:50

Migránsokkal teli furgonnal csapódott egy ház falának – letartóztatását indítványozta az ügyészség

delmagyar.hu

Fotó: Donka Ferenc

A Szegedi Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak a belga elkövetőnek, aki a héten 28 illegális határátlépőt csempészve egy lakóháznak hajtott, valamint drogot is fogyasztott. 

 

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított egy belga honosságú kisteherautóval érkezett Magyarországra azért, hogy illegális határátlépőket csempésszen. Ismertelen kilétű megbízója utasítása alapján 2022. február 16-án, a hajnali órákban a szerb-magyar államhatáron meg nem engedett módon átkísért külföldieket vett fel a raktérbe, majd velük Nyugat-Európa felé indult. 

 

Forráskút területén áthaladva túl nagy sebességgel hajtott, ezért későn észlelt egy útkereszteződést, elvesztette uralmát a teherautó felett, mellyel egy ház falának csapódott. A balesetben a raktérben szállított 28 külföldi közül 6 életveszélyes, 10 súlyos, míg 12 személy könnyű sérüléseket szenvedett. Az elkövető sérülései szintén életveszélyesek, emellett az ellátása során alkalmazott gyorsteszt a vizeletéből kokaint és marihuánát

mutatott ki. 

 

A gyanúsított utasai a Magyarország területére történő belépéshez és az ország területén történő tartózkodáshoz szükséges feltételekkel nem rendelkeztek. 

 

A jelenleg több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette és kábítószer birtoklása vétségének megalapozott gyanúja miatt folyamatban lévő eljárásban az ügyészség a szökés, elrejtőzés és az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt a gyanúsított letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére.

 

 Az ügyészi indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a terhelt kórházi őrzési helyén, a mai napon tartandó ülésen fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!