Szegedi hírek

2022.02.24. 10:00

Toros ételek és pálinkák a dómnál

A hazai pálinkák legjavával, ínyencségekkel, termelői borokkal, kézműves sörökkel és hagyományos disznótoros ételekkel várnak mindenkit március 12. és 15. között a Dóm téren.

A korábbi évektől eltérően ugyanis itt rendezi meg tizenegyedik alkalommal a Szegedi Toros Pálinkafesztivált a Tisza Expo Zrt. Bitó Klára ügyvezető lapunknak elmondta, mindenkit várnak, aki két év kihagyás után szeretne finom ételeket inni, pálinkát kóstolni, valamint szeretné jól érezni magát. 

 

Céljuk az, hogy a hosszú hétvégén újra találkozzanak az emberek, újra kimozduljanak otthonról. 

 

 

Jelezte, bár káposztafőző verseny, böllérverseny és színpadi program nem lesz, de a jó hangulat garantált, a részvételhez pedig maszkra és védettségi igazolványra sem lesz szükség. 

 

 

Elárulta, kisebb vidámpark­kal, óriásbábokkal, kézműves­vásárral és játszóházzal is várják majd a családokat. A gyermekek számára kézműves-­foglalkozással is készülnek, a nemzeti ünnephez kapcsolódó díszeket, használati tárgyakat készíthetnek majd. 

 

 

A szervezőktől megtudtuk, valamikor a fesztivál születésének idején robbant ki a hazai gasztroforradalom, amelynek eredményeként ma már a városlakók is ismerik és keresik a vidék hagyományos gasztronómiai termékeit. 

 

Két év kihagyás után a márciusi hosszú hétvégén újra lesz fesztivál. 

Archív fotó: Török János

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!