Katasztrófavédelmi összesítő

2022.03.16. 11:26

Mocsárba süllyedt egy férfi Ásotthalmon

Szabadtéri tűzesetek, épülettüzek is voltak kedden megyénkben.

delmagyar.hu

Illusztráció: Hüvösi Csaba

Fotó: Hüvösi Csaba

Két hektáron égett a száraz füves, nádas terület kedden délelőtt Csanyteleknél. A csongrádi és a kisteleki hivatásos tűzoltók körülhatárolták, majd rövid idő alatt elfojtották a lángokat. A gyors és szakszerű beavatkozásnak köszönhetően a tűz nem okozott károkat a környezetben. – írja a katasztrófavédelem.

Teljes terjedelmében égett egy negyven négyzetméteres tároló kedden egy mindszenti családi ház udvarán. A hódmezővásárhelyi egységet riasztotta a főügyelet, az oltást a mindszenti önkéntes tűzoltók is segítették. Személyi sérülés nem történt.

Három hektáron lángolt a nádas kedden Pusztaszer külterületén. A környező városok – Kistelek, Kiskunfélegyháza, Csongrád, Szeged – hivatásos tűzoltói, valamint a kisteleki és a csengelei önkéntes tűzoltók érkeztek a helyszínre. A munkálatokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett végezték az egységek. A tűzben senki sem sérült meg.

Egy ember elsüllyedt a mocsaras, lápos területen keddre virradó hajnalban Ásotthalmon. A segélyhívást követően a mórahalmi önkéntes egységek, valamint a Maros Mentőcsoport tagjai érkeztek a helyszínre. Hajó, valamint speciális mentőfelszerelések segítségével, mentették ki a bajba jutott férfit, majd átadták a mentők munkatársainak.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!