Szentes

2022.04.22. 16:22

Fát, madárodút és virágmagot is osztottak

Munkatársunktól

A környezetünk és az élővilág védelmére hívták fel a figyelmet. Fotó: Majzik Attila

Az Erzsébet téri parkban ünnepelte a Föld napját a város: a rendezvényen a ballagó általános- és középiskolás osztályok emlékfát vehettek át, az óvodáknak madárodúkat ajándékoztak, valamit méhlegelő telepítéséhez szükséges virágmagokat is átadtak.

Mint Szabó Zoltán polgármester kiemelte, fokozottan kell ügyelnünk környezetünk védelmére, erre pedig már minél kisebb kortól fel kell hívni a figyelmet.

A mai is egy tanító jellegű kezdeményezés. Törekednünk kell arra, hogy úgy adjuk át a Földet az utánunk jövőknek, hogy az továbbra is egy élhető, komfortos hely legyen – hangsúlyozta a polgármester.

Ennek szellemében az önkormányzat egy játékot is hirdetett, amelyben négy négyzetméterre elegendő méhlegelő virágmagot kaptak ajándékba a résztvevők.

A páromnak és nekem is szívügyem a virágok, otthon már van egy kisebb méhlegelőnk, tavaly szereztünk be hozzá magokat. Rengeteg vadvirág van nálunk, állandóan döngicsélnek rajtuk a méhek, a rovarok. Igaz, hogy meg kell barátkozni vele, hogy hosszabb a fű, de cserébe sokkal kevesebbet kell vágni, nem szárad ki a föld és sokkal gazdagabb az élővilág – fogalmazott az egyik virágmag-csomag nyertese, Mazula Renátó. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!