Technikumból is vezet út az egyetemre – bizonyítja Vendlóczki Alexandra

2022.04.19. 17:30

Jól vizsgáztak a fodrászlányok

Ismét letette a névjegyét a Zsoldos-technikum szépészeti tagozata: a tanulóik közül ketten is bejutottak az Ágazati és ágazaton belüli szakmai érettségi vizsgatárgyak fodrászati ismeretek országos döntőjébe. Kóródi Viktória a nyolcadik lett a legjobbak között, Vendlóczki Alexandra pedig meg is nyerte az országos versenyt. A diáklány ennek ellenére mégsem a szakmát választja, anglisztika szakon szeretne továbbtanulni.

Majzik Attila

Vendlóczki Alexandra, a HSzC Zsoldos Ferenc Technikum diákja. Fotó: Zsoldos Technikum

Büszke vagyok az első helyre, főleg úgy, hogy nem sok időnk volt felkészülni a versenyre felkészítő tanárommal, Medgyesi Arnoldnéval – árulta el Vend­lóczki Alexandra. A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Zsoldos Ferenc Technikum 12. P osztályos tanulója hozzáfűzte, az országos verseny három fordulója közül az első volt számára a legnehezebb. Februárban, online rendezték az első fordulót, elég kemény volt a szakmai, kémiai, biológiai rész. Sok olyan dolog szerepelt a kérdések között, ami nem volt olyan részletesen a tananyagban. A második fordulóban Hódmezővásárhelyen kellett egy írásbeli feladatlapot megoldani, ez kicsit könnyeb ben ment, mégsem számítottam továbbjutásra. A döntőt Szolnokon rendezték, itt már szóbeli rész is volt, amitől azért tartottam – részletezte a diáklány. 
 

Alexandrának végül alaptalan volt a félelme, épp a szóbeli részen nyújtott kimagasló teljesítményével érte el, hogy 150 induló közül ő lett a legjobb az Ágazati és ágazaton belüli szakmai érettségi vizsgatárgyak országos döntőjében. 
 

Egy ilyen siker után arra számít az ember, hogy a győztes már egy saját szalon megnyitásáról ábrándozik, de Alexandra történetében van egy jókora csavar: a fésű és az olló helyett rövidesen tollat és könyveket vesz majd a kezébe. 

150 fodrásztanuló közül lett a legjobb Vendlóczki Alexandra. Fotó: Zsoldos-Technikum


 

Úgy tervezem, hogy nem ezt a szakmát választom a jövőben. A fodrászkodást lehet, hogy hobbiként megtartom, a barátnőimnek csinálok egy-két frizurát, de a szegedi egyetemen szeretnék továbbtanulni anglisztika szakon. A most megszerzett első hely 100 többletpontot jelent a felsőoktatási felvételinél, remélem, ezt majd ehhez a szakhoz is tudom használni – összegzett a Zsoldos-technikum diákja. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!