Vezető hírek

2022.05.04. 16:00

Egymást érik a fejlesztések Pusztaszeren

Munkatársunktól

A Tas és az Előd utcában rövidesen útalap készül. Fotó: Máté Gábor

Már a héten zárulhat a polgármesteri hivatal felújításának első szakasza, ami elsősorban a régi, elavult, az épülethez toldott mosdó elbontását, helyette teljesen új, korszerű és akadálymentes építését, valamint hőszigetelést tartalmazott és 24 millió forintba került – mondta el érdeklődésünkre Máté Gábor, Pusztaszer polgármestere. A munkák ezzel nem állnak le a településen: belügyminisztériumi pályázaton nyert

19 millió forintból aszfaltozzák a faluhoz tartozó Munkástelepen a buszfordulótól a boltig tartó út­­alappal rendelkező utat. 

Már megkötöttük a szerződést, a kivitelező cég még ebben a hónapban megkezdi a munkát, és a 400-450 méteres szakasszal várhatóan 1 hét alatt végez. Ez régi óhajuk, jogos igényük volt az ott élőknek, ezzel a közlekedés sokkal biztonságosabb lesz azon a szakaszon – közölte a polgármester. 

Az említetteken kívül még három Magyar Falu programos pályázat startol a közeljövőben. Abból az egyik szintén útfejlesztéshez kötődik, útalapot alakítanak ki, vagyis portalanítják az Előd és a Tas utcát, folyamatban van a szerződéskötés a 14 milliós beruházásra. Ezenkívül a közterület fenntartására szolgáló gépekhez, eszközökhöz 4,5 millió forintért vásárolhat az önkormányzat egy 6 tonnás pótkocsit, valamint folytatódik a két szolgálati lakás energetikai felújítása, fejlesztése 10-10,5 millió forintból. 

Korábban, az első ütemben nyílászárókat cseréltünk, illetve az egyik lakás új gázkazánt ka­pott. Most a lépcsőházban cseréljük az ablakokat modernebbekre, illetve hőszigetelést és festést kap az épület – sorolta Máté Gábor. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!