Szegedi hírek

2022.05.13. 15:25

Elballagtak a végzős orvostanhallgatók - Fotók

Több mint 350 végzős orvostanhallgató ballagott el pénteken a Szegedi Tudományegyetemen. A hagyományoknak megfelelően idén is végigsétálták a belvárost, így érkeztek meg a TIK-ben tartott ünnepségre.

Timár Kriszta

Magyar és angol nyelvű képzésen részt vett orvostanhallgatók ballagtak pénteken. Fotó: Frank Yvette

Elballagtak pénteken a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar ötödéves hallgatói. A TIK-ben rendezett ünnepség előtt látványos vonulást tartottak: a Dóm térről a Tisza Lajos körutat és a Petri Gábor Klinikai Tömböt is érintve jutottak el rendőri biztosítás mellett az Ady térre.

Idén már járványügyi korlátozások nélkül, személyesen lehetett megtartani a végzősök búcsúztatóját, meg is telt az egyetemi könyvtár kongresszusi terme. A magyar nyelvű ötödik évfolyamról 164, az angol ötödik évfolyamról 123, az angol hatodik évfolyamról pedig 80 hallgató ballagott. 

Az ünnepelteket Lázár György dékán köszöntötte, aki emlékeztette a hallgatókat: ballagásuk lezárása az egyetemi tanulmányaiknak, még akkor is, ha ezen a pályán az élethosszig tanulás jellemző. 

 Az orvosi diploma csodás útlevél az élethez, bízom benne, hogy a legtöbben ezt gyógyításhoz használják majd fel. Ez a pálya ugyan sok lemondással jár, de sok örömöt is okoz 

- fogalmazott.

A végzősök ballagási tarisznyájába a hagyományoknak megfelelően került só, hogy élvezzék az életet, föld, hogy mindig emlékezzenek a hazájukra, pénz, hogy tudják, diplomájuk értékes, pogácsa, hogy mindig legyen étel az asztalukon és bor, amelyről Lázár György azt mondta, mostanra remélhetőleg megtanulták annak mennyiségi kontrollját.

A végzős évfolyamok nevében egy-egy diák mondott beszédet az ünnepségen. Ezekben szó esett a pandémia okozta nehézségekről, illetve arról a különös helyzetről is, hogy úgy ballagnak, hogy még egy évet az egyetemen maradnak. Ezt követően a diákok képviselői virággal köszöntötték oktatóikat, majd a negyedévesek képviselőinek átadták az ötödévesek zászlóit.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!