Szegedi hírek

2022.05.27. 15:44

Elstartolt a bábszínházi gyerekünnep

Koós Kata

Hangszerekkel ismerkedtek, mesét szőttek az óvodások. Fotó: Karnok Csaba

Vidám gyerekzsivaj töltötte meg péntek délelőtt az Árpád teret. Elkezdődött ugyanis a szegedi Kövér Béla Bábszínház Tengerhab gyereknap elnevezésű, háromnapos gyerekünnepe. Óriás- és japán bábokkal, rongyszőnyeg társasjátékkal és hangszerbemutatóval várták az izgatott, lelkes-cserfes lurkókat. 

A gyerekek játékos feladatokon keresztül ismerkedhettek a különböző zeneszerszámokkal, mint a darbuka, a fuvola, a szájharmonika, a doromb vagy a kicsi gitár, azaz „gitalele”. Majd pedig a bábszínészekkel közösen keltették gondolatban életre és szőtték izgalmas mesébe a tér flaszterrajzainak figuráit. 

A bábszínház történetében először duzzasztották ilyen nagyszabásúra a gyereknapi programkínálatot. Az épület falai között napi négy előadással kedveskednek a családoknak. A nyitónapon A kíváncsi pillangó csecsemőszínházi és a Betyárvilág gyermekelőadást kínálták, ma és holnap pedig a Kukucs, a Mara és a pillangófül, valamint a Mérleghinta produkciókat tekintheti meg a közönség. 

A hétvége mindkét napján a bábszínház előtti utcaszakaszon is kínál programokat a társulat. Kitelepítették a bábkészítő műhelyt, ahol a gyerekek elkészíthetik az aznapi előadások szereplőit, továbbá a színház tavalyi gyerekfesztiválján hatalmas sikert aratott, árvízi mentés játékban is kipróbálhatják magukat a lurkók. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!