A közösségért dolgozik

2022.05.14. 10:00

Ulbert Mónika jogász a Fidesz polgármesterjelöltje Újszentivánon

Ulbert Mónika jogászt indítja a Fidesz polgármesterjelöltként az újszentiváni időközi választáson. A korábban határőrségen is dolgozó polgármesterjelölt az Újszentiváni Családokért Egyesület elnöke is. Beszélt lapunknak arról, hogy miért van most bajban Újszentiván, illetve arról is, hogy melyek a legégetőbb problémák a településen.

Suki Zoltán

Békét és nyugalmat akarnak az újszentivániak – mondta Ulbert Mónika, aki a Fidesz polgármesterjelöltje az újszentiváni időközi választáson. Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

Helybéli vagyok, és folyamatosan a közösségért dolgozom, amikor csak tehetem – mondta a Délmagyarországnak Ulbert Mónika, aki a Fidesz színeiben indul az újszentiváni időközi választáson polgármesterjelöltként. 
 

A kisgyermekes édesanya jogász végzettségű, de dolgozott uniós pályázati ellenőrként, projekt- és közbeszerzési szakértőként, és mindezek mellett ő az Újszentiváni Családokért Egyesület elnöke is. 
 

A fideszes jelölt arról is beszélt, hogy gyerekkorát Újszentivánon, a Rákóczi utcai házukban töltötte. Iskolába Szegeden járt. 
Jogi diplomám megszerzése után az akkor még virágkorát élő határőrségnél kaptam munkalehetőséget, az Orosházi Határőr Igazgatóság jogtanácsosaként, ahol 5 éven keresztül szakszervezet-alapítóként is szolgáltam a testületet – mondta még Ulbert Mónika. 
 

A polgármesterjelölt a határőrség megszűnése után ügyvédként dolgozott, és éveken át ingyenesen segítette jogi tanácsaival Újszentiván és Tiszasziget lakóit. 
Elmondta, hogy a településnek szakértői vezetésre van szüksége, és többen is megkeresték, hogy egy ellenőri, közigazgatási jogi és közbeszerzési tapasztalattal rendelkező szakembert tartanának alkalmasnak Újszentiván vezetésére. 
A falu elismert vállalkozásai és tiszteletre méltó intézményei, az egyház részéről atyai jó barátom, Csaba atya is biztosított arról, hogy a programom alapelveit támogatni akarják, és ráadásul egy olyan szakmai szakértői csapat állt fel mellettem, akik nevükkel és arcukkal is vállalták a romlott közbeszédből fakadó támadásokat. Ez győzött meg arról, hogy a programom végrehajtható, ezért vállaltam a jelölést – fogalmazott Ulbert Mónika. 
 

A polgármesterjelölt elkötelezett a család iránt, ezért hisz benne, hogy a jól működő család minden egyéni és közösségi siker kulcsa. Meggyőződése, hogy a falut is egy jó családként menedzselve tud a település igazán sikeres lenni. 
 

A község jelenlegi helyzetéről szólva elmondta, hogy Újszentiván jelenleg két területen van válságban. Szerinte ebből az egyszerűbb a pályázati szabálytalansággal kapcsolatos vizsgálat, ami egyébként éppen az időközi választás apropója. 
A másik, súlyosabb válság a településen a közbizalom megingása, valamint az utóbbi időben a kommunikáció hiánya és a közbeszéd színvonalának leromlása. Egy olyan romlott közbeszéd van most Újszentivánon, amely nyugtalanságot, félelmet és zavart kelt a lakosság széles körében. Erre gyors megoldás szükséges, mert Újszentiván lakosainak többsége békét, rendet és nyugalmat akar – tette hozzá a kormánypárti polgármesterjelölt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!