Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Hó zárta el a települést: újra megközelíthető Girincs

Újra megközelíthető a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Girincs - közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője.
Újra megközelíthető a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Girincs - közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője vasárnap délelőtt az MTI-vel. Rinyu Zsuzsanna elmondta, hogy Girincs irányába a Kiscsécs felőli út már járható, a Magyar Közút Zrt. megyei igazgatósága munkatársainak sikerült felszabadítaniuk a hótorlaszoktól az utat. Köröm irányából is takarítják az utat, így hamarosan onnan is meg lehet közelíteni a falut.

A közútkezelő korábbi tájékoztatása szerint újra megnyitották a Mezőcsát-Hejőkürt, a Gibárt-Abaújkér és a Vilmány-Hejce közötti szakaszt, valamint a 2624-es számú út egy részét a kányi bekötőúttól, illetve a 37-es számú főút Gesztely és a bekecsi bekötőút közötti részét. Egy tucatnyi útszakasz viszont továbbra is csak félpályán járható, több út pedig még mindig a hó fogságában van.

A megyei igazgatóság arról számolt be, hogy a megyében még mindig több helyen havazik, vagy szállingózik a hó. A szél gyenge vagy közepes erősségű. A friss hóréteg vastagsága 3-10 centiméteres, az út melletti hóréteg 4-14 centiméter. A főutak havasak, hókásásak, a mellékutak havasak.

Korábban:

Girincs továbbra is megközelíthetetlen, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településre vezető út a hófúvás miatt járhatatlan - olvasható vasárnap reggel az Útinform honlapján.

A megyében számos bekötő úton a folyamatos ekézés ellenére nem lehet közlekedni, a szél több helyütt méteres hófalakat emel.

A zempléni hegyvidéki utakon, a Hernád-völgyében a hóátfúvások miatt több útszakasz csak egy nyomon járható.

Korábban:

Árvay Tímea kifejtette: a tiszaújvárosi Jabil nevű gyárba szállította a munkásokat a 45 személyes busz, amikor elakadt a hófúvásban. Hozzátette: a hóban rekedtek kapnak meleg teát a mentés ideje alatt.

Gaskó Bertalan, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője arról számolt be, hogy a rendőrség egy darabig lezárja a 37-es számú főút Gesztely és Bekecs közötti szakaszát, míg a közútkezelő megpróbálja letakarítani a burkolatot. Mint mondta, ezt csak úgy tudják elvégezni, ha nincs rajta közúti forgalom.

Több busz is elakadt Köröm térségében, az utasokat a községbe vitték, a járművek kiszabadítása még tart - tudta meg az MTI a helyszínről.
A Magyar Közút Zrt. megyei igazgatósága korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy négy település megközelíthetetlen a hófúvás által emelt hófalak miatt Borsod-Abaúj-Zemplénben.

Hejcére, Girincsre, Tiszatarjánra és Tiszakeszire nem lehet bejutni személyautóval. A települések ellátása ugyanakkor nincs veszélyben.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében szombat reggeltől folyamatosan havazik, bár a leesett hó vastagsága általában nem éri el a húsz centimétert, de a helyenként viharos erősségű szél méteres hófalakat emel. A megyében emiatt tíz út járhatatlan, megtisztításukon folyamatosan dolgoznak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Komárom-Esztergom megyében minden út járható

Komárom-Esztergom megyében minden út járható, a Lábatlan és Bajót közötti útra azonban… Tovább olvasom