Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Utcára kerülhet a renitens bérlő

Csongrád - Jövőre utcára kerülhet, aki tönkreteszi a bérlakását, vagy nem hajlandó a közüzemi díjakat fizetni Csongrádon. A város megelégelte, hogy sokan alanyi jogon járónak tartanak bizonyos javakat.
Korábban megírtuk: szigorít eddigi hozzáállásán Csongrád önkormányzata, jobban megnézi, kinek adja bérbe a tulajdonában álló ingatlanokat. Ha tartja magát a tervekhez, akkor jövőre kiteszi a lakásokból azokat a bérlőket, akik tetemesebb közüzemi díjjal vagy lakbérrel tartoznak, illetve tönkreteszik a bérleményt.

Közös lónak túros a háta. Több bérlő hagyja teljesen lepusztulni a kapott bérlakást. A szerző felvétele
Közös lónak túros a háta. Több bérlő hagyja teljesen lepusztulni a kapott bérlakást.
A szerző felvétele

– Csongrád önként vállalja, hogy segít a rászorulókon. Ezek a lakások a város tulajdonai, a közvagyont óvni kell – hangoztatta Pap Gabriella alpolgármester. – Téves az a felfogás, hogy „adjon a város, mert ez nekem jár" – érvelt a polgármester, Kőrösi Tibor is. – A közös tulajdonban lévő önkormányzati lakásokat a bérlők többsége megbecsüli, karbantartja, vigyáz rá. De néhányan a kert rendezésétől a lefolyótisztításon át a meszelésig mindent közpénzből várnak.

Szentes: leszerelt radiátorok

Makón nem jellemző, hogy a bérlők kárt okoznak a bérleményben, ám lakbértartozás miatt már szüntettek meg szerződést – tudtuk meg Sarnyai Tibor sajtóreferenstől. Szentesen a legutóbbi testületi ülésen vetődött fel a probléma, mert az egyik bérlakás lakói leszerelték és eladták a radiátorokat. – Ilyen igénylőnek ne adjuk meg még egyszer a lehetőséget – hangzott el.

A kisvárosban 210 önkormányzati bérlakás van, jelenleg 95 igénylő vár a lehetőségre, de a számuk folyamatosan növekszik. Számottevő a bérlők köztartozása: 73 esetben 3 havinál több lakbérhátralék áll fenn, ez több mint 10 millió forint kintlévőséget jelent. Az áldatlan állapot felszámolása érdekében határoztak úgy a Tisza-parti városban, hogy felülvizsgálják a lakásgazdálkodási koncepciót, és az igazságosabb kiutalást támogatják.

– Megkezdtük a bérlők felszólítását, hogy rendezzék a hátralékaikat – magyarázta Nagy Rusztem jegyző. – A többség együttműködően reagált, velük méltányosan járunk el: fizetési könnyítést, részletfizetési lehetőséget biztosítunk. Decemberig minden hasonló esetet megpróbálunk békésen rendezni, utána viszont megszűnhet a renitens lakók bérleti szerződése.

Kőrösi Tibor azt is hozzátette: a város azokat az embereket kívánja támogatni, akik valóban átmeneti megoldásnak, és nem életcélnak tekintik az önkormányzati lakás igénybevételét.

Olvasóink írták

 • 14. deszkás 2011. november 06. 12:38
  „Ameddig lehet és az északi országrészben a szolgáltató még a transzformátorokat se meri megközeliteni nemhogy a törvénytelen és balesetveszéllyel is járó "vételezéseket" ha kell minden nap megszüntetni (levágni) és ezt a szolgáltató veszteségként a fizetők nyakába varrhatja addig nincs miről beszélni.!!!! A SMART mérőkről meg kár álmodozni (digitális távirányitható és kivülről korlátozható) mert ezek a veszteségek minden nap tovább nőnek.”
 • 13. papika56 2011. november 06. 10:56
  „Ugye ez nem csak Csongrádon van így ? ha nem mindenhol az országban !!!!!
  aki nem fizet 3 hónapig --minden határozat nélkül --azonnal kilakoltatni ! Nem kell itt várni hónapokat !
  alanyi jogon jár ????? a kissebbségnek igen---rendes,dolgos fehérnek meg semmi ????? A kissebbségnek JOGAI --míg a rendes fehérnek CSAK KÖTELESSÉGEI vannak ????? ME ŐRÜLT ez a világ ????
  Igen is a szolgáltató már a 3. hónapban kössön ki MINDENT, se villany, se gáz se semmi.”
 • 12. klj_54 2011. november 05. 19:08
  „Amíg a gazembereket, a jogcím nélküli beköltözőket védi a törvény addíg nem lehet mit kezdeni az ilyen "bérlővel".
  Nem érdekelnek a mézes mázos emberségre hivatkozások, mert ha én a saját lakásomban nem fizetem a villanyt vagy a vizet máris kikapcsolják.
  A renitensek pedig ha nem tetszik a rendszer akkor az N223-on Spanyolban Burgos és Santander között lelhetnek a sziklába vájt lakásokat!
  Még ma is élnek olyanban.
  Elég volt abból, hogy a renitensek az emberségre hivatkozva eltartatják magukat az elszegényedő társadalommal!
  Szociális robbanás előtt állunk:(”
 • 11. niemand 2011. november 04. 16:24
  „Végre! bár minden város vezetőség, így gondolkodna!”
 • 10. lforgo 2011. november 03. 19:50
  „5. 7. 9. Teljesen egyet értek veletek, nagyon helyes, hogy ilyen döntések is születnek.”
 • 9. faQtya 2011. november 03. 19:36
  „Sajnálatos, hogy csak 2011-ben jut oda a város hogy felérjék ésszel - és tegyenek is valamit a közös tulajdonban lévő ingó és ingatlan dolgok rongálóival-eltulajdonítóival szemben.”
 • 8. thisiswhatklfisabout 2011. november 03. 16:14
  „"Kőrösi Tibor azt is hozzátette: a város azokat az embereket kívánja támogatni, akik valóban átmeneti megoldásnak, és nem életcélnak tekintik az önkormányzati lakás igénybevételét. "

  Az úriember valószínűleg több millió forintot érő ingatlannal (kocsival, miegyébbel) a háta mögött tud ilyen mondatokat nyilatkozni. Keressen (diplomával) havonta 100.000 forintot, éljen önkormányzati bérlakásban, fizesse a lakbér+rezsi+kaja kombót ebből a pénzből, aztán majd meglátjuk, milyen életcélokat tud kitűzni maga elé.

  Komolyan nem értem, az ilyen emberek hol élnek. Nem ártana néha kihúzni a fejét a seggéből és körbenézni a realitások földjén. Nemcsak neki ajánlom ezt, hanem másoknak is.”
 • 7. Robinho 2011. november 03. 14:47
  „Helyes! Akinek a keze alatt sz...á válik a közös tulajdonunk, az kotródjon onnan! Nem azokról van szó, akik bérlik a lakást, tisztán, rendben tartják, s kevéske jövedelmük miatt éppen nem tudnak mindig rendesen fizetni! Nézzék meg a kisvasútállomással szembeni telep néhány házát, s akkor védjék szegíny kilakoltatásra várókat!!!”
 • 6. Queenmargareth 2011. november 03. 12:53
  „én is rászoruló vagyok, csak fehér........”
 • 5. varadipal 2011. november 03. 11:51
  „Miért kellett erre az intézkedésre ennyi ideig várni? És miért csak Csongrádról hallani a jó hírt? A valóban rászorulók boldogok lennének az önkormányzati méltányos költségű bérlekásban, és vannak elegen ilyenek.”
 • 4. MPe 2011. november 03. 11:00
  „1. KamuNeni 2011.11.03. 07:46

  Nagyon jól teszik hogy nem engedik tönkretenni a közvagyont.

  Gondolom nem Magyarországról írsz, ilyenformán az adódból nem nagyon lehet a felújításokat elvégezni ha a kedves "lakók" eltüzelik a parkettát. Addig pedig nincs szavad.

  A koldusos mondataidra pedig nem írok semmit, mert biztosan moderálnák.”
 • 3. Halkanmondom 2011. november 03. 10:04
  „Kamunéni:Nem személyeskedni szeretnék,de ezeket a bérlakásokat az önkormányzat felújitotta egy pár éve,csak hát az elnyomott hátrányoshelyzetűek így becsülték meg.Ennél többet szerintem már nem lehet segíteni rajtuk,de ha gondolod egy párat vegyél magadhoz csak úgy próbára.Liberális nézeted hamar radikálisba fordulna.De persze ezt csak halkan mondom,minden személyeskedés nélkül.”
 • 2. deszkás 2011. november 03. 08:52
  „A védett fogyasztókkal mit tesznek? Elárulom fizetnek:helyettük.”
 • 1. KamuNeni 2011. november 03. 07:46
  „Ohhhh, hat MO-n ott igazan tudjak hogy tegyenek ki mindenkit az utcara. Hatarozat hatarozat hatan, de csak az arto hatarozat. Hasznos hatarozat soha nem szuletik hatarozat hatarozat hatan.

  Milyen konnyu is azt mondnai valakinek hogy ha ezt nem csinalod akkor ennyi meg ennyi lessz a buntetesed es ha nem fizeted akkor kiteszunk az utcara, bortonbe csukunk, elkobozzuk a dolgaidat, milyen is konnyu egy nyomorban elo koldus csaladnak hogyha nem tartod fent az ingatlant amibe laksz akkor utcara kerulhetsz"""

  Miert nem az allam javitja fel?? Az orszag romokban hever, konnyu masra kenni. Ezek a barom tehetetlen buta un, vezetok keptelenek akarmit is megszavazni, elhatarozni, csinalni. Minek vannak azok ott egyaltalan??

  Az allam hazat nehogy aberlo tartsa karban. Ha meg feltuzeli a belso ajtokat nyilvan nem kamubol csinalta hanem mert nem volt penzuk futesre.. Havi sza****s 80 ezerbol nem lehet megelni es meg futeni, enni, az idiota osszegu bunteteseket fizetni!!!

  Az orszag fele nyugodtan nevezheto kodusnak es az orszag koldus orszagnak!! Gorogorszag??? MO- epp ott van mellette, csak mig azok fel lazadnak addig a magyar jo magyar szokas szeritn mindig azt varja hogy majdcsak csinal valaki valamit. Ez igy volt az egesz tortenelemben es igy is lessz a jovoben.

  A kolus mindig felti azt a kicsit amije van es inkabb nem csinal semmit minthogy elveszitse. Ez az igazsag!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jó kezekben – ügyeletben is: Tánczos Tamást visszahúzza a szíve Csongrádra

A szegedi klinikán dolgozik, de rendszeresen ügyel Csongrádon Tánczos Tamás Attila. Az ügyeleti munkát változatosnak találja. Tovább olvasom