Délmagyar logó

2017. 02. 20. hétfő - Aladár, Álmos -2°C | 8°C Még több cikk.

Közmunkára ítélték a szentesi rablókat

Szentes - Egy hét alatt született ítélet a fiatalkorú rablók ügyében. A nevük már jól ismert a rendőrök körében, egyikük a bűntény előtt egy héttel került összetűzésbe a törvénnyel.
A napokban jogerősen fizikai tartalmú közmunkára ítélte a Szentesi Járásbíróság azt a két fiatalkorú vádlottat, akik a múlt hét elején raboltak el 60 forintot egy harmadik társuktól.

Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook oldala, nem csak szentesieknek!

 
Megírtuk: a 17, illetve 18 éves tettesek és a sértett a szentesi gyermekotthon lakói. Az első rendű vádlott, M.I. és társa, K. Á. J. neve már korábban sem volt ismeretlen a rendőrök előtt. Január 22-én cigarettát akarak vásárolni, de nem volt meg a rávaló, ezért úgy döntöttek: egy társuktól szereznek. A nyomozás során kiderült: a sértett azanap a nevelőtanárától 1810 forintot kapott, ezt a vádlottak megtudták és elhatározták, hogy elveszik tőle. Amikor a sértett két társával vásárolni indult, észre vette, hogy M. I. és K. Á. J. követi őket. Rosszat sejtett, ezért a pénz jelentősebb részét odaadta az egyik kísérőjének. A Deák Ferenc utcában a vádlottak utolérték az akkor már egyedül lévő áldozatot, átkarolták, a kezét leszorították és elvették a maradék pár forintját.

A Szentesi Járási Ügyészség egy héttel később bíróság elé állította a két vádlottat, akiket bűnösnek találtak társtettességben elkövetett rablás bűntettében. Azt, hogy a cselekményt megbánták, a javukra írták, viszont azt, hogy az első rendű egy másik ügyben történt próbára bocsátását követő egy héttel követte el a bűncselekményt, terhére értékelték. Az elkövetőket 210, illetve 180 óra tartamú fizikai jellegű közérdekű munkára ítélték. A bíróság ítéletét az ügyész, a vádlottak és védőik egyaránt tudomásul vették, így az jogerős.

Olvasóink írták

  • 3. randika 2013. február 04. 09:22
    „remélem nem az én munkahelyemre jönnek ledolgozni!!!!!!!! minden büntist odaküldenek,,,katasztrófálisak...”
  • 2. tothmariaaa 2013. február 01. 18:54
    „Na megnézném én azt a közmunkát, amit ezek elvégeznek...”
  • 1. Tiszthelyettes 2013. február 01. 16:37
    „21, illetve 18 hónap nehezített kényszermunka jobban hangzana...”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hiába pályázott a Horváth Mihály gimnázium

Forráshiány miatt nem nyert támogatást a Horváth Mihály Gimnázium két pályázata, miközben a szomszédvárak gimnáziumai együtt 565 millió forint uniós pénzt fordíthatnak a természettudományos oktatás fejlesztésére. Tovább olvasom