Autó

2019.05.27. 20:05

Ha a Renault elfogadja a Fiat Chrysler ajánlatát, létrejöhet a világ harmadik vezető járműgyártója

A Fiat Chrysler 2019. május 27-én egyesülést ajánlott a francia Renault-nak.

A Fiat javaslata szerint 50-50 százalékos tulajdonhányaddal rendelkeznének a két cég részvényesei a közös vállalatban. Amennyiben sikerrel zárulnak az egyeztetések, a világ harmadik vezető járműgyártója jönne létre a Volkswagen és a Toyota után.

 

John Elkann, a Fiat Chrysler autógyártó cég elnöke a milánói Bocconi egyetemen 2019. május 27-én.

John Elkann, a Fiat Chrysler autógyártó cég elnöke a milánói Bocconi egyetemen 2019. május 27-én. Fotó: MTI/EPA/ANSA/Daniel Dal Zennaro


Az elképzelés szerint két céget egy új, holland székhelyű vállalat fogná össze, amelynek a legnagyobb részvényese az Exor, a Fiat Chrysler 29%-át birtokló holding lehet. Ezt tükrözi, hogy az elnöki pozíciót John Elkann, az Agnelli klán rangidőse foglalja el. Ugyanakkor a vezérigazgatói széket a Renault jelenlegi elnöke, Jean-Dominique Senard foglalhatja el - írja a totalcar.hu.


A lap értesülései szerint a Fiat-Renault egyesülésre a francia gyártó legnagyobb részvényese, a francia állam állítólag már rábólintott.

Címkék#autószalon

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!