Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

21,7 milliárd forint pluszbevételt hozott a vizitdíj

Egész évre vetítve 21,7 milliárd forint pluszbevételt jelentett a kórházaknak és az egészségügyi szolgáltatóknak a vizitdíj és a kórházi napidíj bevezetése - mondta Horváth Ágnes azon a pénteki tájékoztatón, amelyen értékelte a két díj első évi eredményeit.
Az egészségügyi miniszter szerint a díjak nemcsak bevételi többletet jelentettek, hanem azzal, hogy csökkentették az indokolatlan orvos-beteget találkozásokat, a felesleges gyógyszerfelírásokat, jelentős - összesen 42,4 milliárd forint - megtakarítást is eredményeztek.

Így bevezetésük együttesen 64 milliárd forint pluszt jelentett az egészségügyi ellátásban. Székely Tamás az Országos Egészségbiztosítás Pénztár főigazgatója szerint a két díj hatása az, hogy a társadalombiztosítás sok év után először nem veszteséges. Ehhez hozzájárul az is, hogy már csak 200 ezer ember jogviszonya nem tisztázott, tehát nőtt a járulékfizetők száma.

Olvasóink írták

 • 3. S.Grandpierre Cecília 2007. november 30. 19:56
  „Ez a pénz, ha tényleg plussz, vajon hova fog elveszni? Úgy eltünik majd, mint mindaz, amit idáig, aki dolgozott befizetett. Mindenből vontak, fizetésból, jutalomból, prémiumból. Az a pénz hol van, mostmár csak arra lennék nagyon kiváncsi. Félek,hogy ez is magánzsebbe vándorol majd. Meddig folyik még a nép megsarcolása, és mi a kiút ebből.
  Nem magánklinikákra kell járni, hanem az SZTK-ba, kedves Miniszter asszonynak és a többieknek is, akkor majd nem vág ilyen elégedett képet. Mire föl kérnem vizitdíjat, amikor mi azt már kifizettük. Rablás, a nép nyúzása, amit ezek folytatnak.
  De talán nem is ebben az országban akarják leélni az életüket, ahol gazdagnak sem jó lenni, hiszen testőrrel kell közlekedjen, de nem ok nélkül. Ez az állapot csak pénzbeli gazdagság, de lelkinyomor a számukra.”
 • 2. Cseter János 2007. november 30. 15:20
  „Az "ágytálas" minisztereink nem véletlenűúl találták fel a betegek megsarcolását! Szerintem kevés volt a "Hála-pénz" kevesen jattoltak a posztokért? A hatalom "hübéresei" szinte élvezetből is elszedik a szegény beteg hármszáz forintjait! Sok kicsi sokra megy! Mint írva van több mint 20 milliárdra!
  Az is csoda, hogy erre felbuzdúlva nemm találtak ki még újabb sarcokat! Még ,hogy felelősségrevonás emleget olvasótársam? Hol él Ő hogy erről ábrándozik? Előbb fog a gumibot lecsapni, mint mielőtt valaki firtatni merné a politikai elit felelősságét. Minden olyan hatalom az Ő kezükben van amivel a felelősség kérdését fetárni lehetne!”
 • 1. peter rusz 2007. november 30. 14:29
  „A miniszter asszony nincs tisztába azzal amit mond vagy kijelent.
  A hűlyeséget ha büntetni lehetne akkor biztos, hogy első volna.
  Az a kórház amelyben dolgozott, miért élvez elsőbséget a többi kórháznál és miért kellett minden retyerutyájának pénzt osztogatni .
  Inkább erről kellenne beszélnie. A miniszter asszony egy szavahihetetlen lózzúng személy, aki majd a választások után felelni fog a tetteiért az már biztos. Nem lehet büntetlenül csak úgy az állampolgárok pénzét mgán zsebbe vándoroltatni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar állampolgárok haltak meg egy romániai balesetben

Két magyar állampolgár vesztette életét közúti balesetben péntek délelőtt Romániában. A román… Tovább olvasom