Délmagyar logó

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

2 milliárd helyett 30 milliárd kellene a rendőrségnek?

A rendőrség működésének érdemi javításához a most bejelentett 2 milliárd forint nem elég, ehhez legalább 30 milliárd forintra lenne szükség - reagált a Fidesz a kormány vasárnap bejelentett, rendőrségnek szánt plusztámogatására.
Az ellenzéki párt szerint a 30 milliárdból lehetne visszaadni a rendőrségtől elvett 15 milliárd forintot, és így lehetne megfelelő mennyiségű túlórapénzt biztosítani az utcán szolgálatot teljesítő rendőröknek. A Fidesz közleménye szerint a kormány dilettáns intézkedéseivel és megszorításaival ellehetetlenítette a rendőrség eredményes működését, és képtelen fenntartani a rendet az országban.

A kormány vasárnapi ülése után jelentette be a kormányszóvivő, hogy a rendőrség 2009-ben 2 milliárd forint többletforrást kap a rendőrök utcai jelenlétének növelésére és a közbiztonság javítására. Ezt a pénzt a minisztériumoknak kell a saját költségvetésükből megspórolni.

Olvasóink írták

 • 5. joy 2009. február 09. 10:37
  „Tisztességes, kivételek nélküli, betartható és betartatható törvények kelle-né-nek, amelyek minden magyar állampolgárra egyformán vonatkoznak!
  És "0" tolerancia!”
 • 4. florian70 2009. február 09. 10:23
  „Hajrá Fidesz!Ilyen képmutatást ,nemrég még milyen szarok voltak a rendőrök .Nem volt olyan sajtó tájékoztató a részükről amelyikben ne "szidták" volna a rendőröket.Most már nem kormányközeliek?”
 • 3. egy 2009. február 09. 09:16
  „Nézzd már a Fideszt!!!! Rendőr cimborám mesélte, hogy amikor ők (fidesz) voltak a hatalmon, akkor Lampert Mónika belügyminiszterként visszautasította az EU támogatását a rendőrök részére!!!! 1000 ! (ezer) Eurót adtak volna minden rendőrnek, de mónika azt mondta, hogy a mi rendőreink jól vannak fizetve. És emeltek pár ezer forintot a rendőrök fizetésén, hogy be legyen fogva a rendőrök szája! Sz@rrágó banda ez a mai politikai társadalom, egymást szapulva tömik a zsebüket. Most meg március 15-ei ünneptől félve adnának apanázst a rendőröknek, hogy legyen, aki a kövek elé áll???! 2 milliárd? Jól hangzik, de arról még nem beszéltek, hogy mire is lesz az költve! Túlórákat kifizetnék? Hűűű, ennek sok rendőr örülne, mert eddig nem fizették ki nekik, mert nincs, és nem is volt pénz rá! Egyszerűen nem értem, hogy mi miért nem tudjuk az európai példát követni, hogy fejlődjünk? Politikusainknak hála, csak megalázásnak vagyunk kitéve... Kíváncsi lettem volna, ha itt Magyarországon történik valami hasonló, mint a dunaszerdahelyi eset, hogy kiállt volna-e a vezetés a rendőrök mellett, mint a szlovákoknál... Nem hiszem, mert ezek a politikusok csak a külföldi segget szeretik nyalni... :(”
 • 2. babocska 2009. február 09. 06:13
  „Bővitsék a létszámot,s adjanak tisztes fizetést a rendőröknek,hogy abból tisztességesen megtudjon élni.Azonkivül több rendőrt az utcán ,úgy mint valaha,szigorúbb törvényeket,hogy a bokszosok meggondolják,mikor az utcára kimerészkednek mi is lesz.Az ember már nem mer kimenni,lassan még nappal sem.Bandákba verődve szédelegnek a városban is.Egyrészinek az iskolában lenne még a helye délelőtt,nem az utcán.Aki pedig a rendőrre támad,legyen fiatalkorú,vagy felnőtt,a büntetési tétel dupláját kapja meg.Egyszer csak vége lesz ennek az ámokfutásnak,mert elég már,hogy naponta négy öt cikk róluk szól.Pénzt a Rendőrségnek,de tisztességes összeget.”
 • 1. flexsnake 2009. február 08. 19:40
  „HAjrá fidesz! Ti aztán tudjátok hogy mire és mennyi kell. Tök mindegy mennyi milliárd ha képtelenek meglátni a kiszámíthatatlant: ,,emberi tényezőt". Nem lehet mindenkit túlóráztatni, folyamatosan.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az APEH is vizsgálja, milyen kárt okozott az ügyfélkapu-hiba

Az Adó és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) is vizsgálja, hogy az ügyfélkapu meghibásodásának… Tovább olvasom