Délmagyar logó

2019. 02. 16. szombat - Julianna, Lilla -2°C | 10°C Még több cikk.

A Cozma-gyilkosság lerántott egy leplet

A kollégák mindent megtettek annak érdekében, hogy elfogják az elkövetőket - ezt mondta a Cozma-gyilkosság kapcsán Pálmann László, a veszprémi kapitányság bűnügyi osztályának vezetője a rendőrség pénteki évértékelő értekezletén.
Az évet 20 fős létszámhiánnyal zárta a kapitányság - hangzott el az értekezleten -, és ezek a rendőrök az utcákról hiányoznak.

A kapitányság közrendvédelmi osztályvezetője az egyik legnehezebb évnek értékelte a 2008-as esztendőt. Rausz István elmondta: a közrendvédelmi állomány létszáma alacsony, így elaprózódnak az erők. Az osztályvezető úgy véli, az ígéretek ellenére sem lesz több rendőr a kapitányságokon. Így egy-egy alkalomra más városokból kell erősítést hívni, ezek a rendőrök azonban csak néhány napra jönnek. A szakember szerint túl fiatal, tapasztalatlan kollégák járőröznek, akik nem mindig tudnak megfelelően intézkedni, az idősebb kollégák pedig már 38 évesen jelzik, hogy súlyos egészségkárosodás miatt nyugdíjba vonulnak.

Porga Gyula, Veszprém alpolgármestere az értekezleten azt mondta: a Cozma-gyilkosság lerántott egy leplet, ma már egyértelmű, hogy komoly bajok vannak a rendőrségnél.

Olvasóink írták

 • 9. rebecca 2009. március 07. 09:02
  „Nem egy tönkrement ,megromlott egészségűt ismerek aki akár kemény fizikai munkát tud végezni a megromlott szervezetével. Vicces!”
 • 8. flexsnake 2009. február 28. 11:54
  „Mathiasking
  kiragadsz egy esetet és rámondod az az általános?
  Kicsit nézz már tovább....”
 • 7. tunococ 2009. február 27. 22:46
  „Manipuláció! Aki májusig nem megy nyugdíjba, sokkal kevesebb lesz a nyugdíja! Kevesebb náluk a stresz, mint pl. az eü-ben, de ott csak a sugárterhelésnek kitett dolgozók mehetnek korkedvezménnyel nyugdíjba! Ma már a vámos is rendőr, sőt az ott dolgozó adminisztrátor, takarító is ! Éredekes, hogy minden nyugdíjazását kérő rendőr súlyos psychés problémákkal küzd (absolut indok a nyugdíjhoz!). Orvos, mentős, ápoló nem? Ez a rendelkezés úgy, ahogy van, részrehajló. nem körültekintő, igazságtalan - ,hogy vulgáris legyek "sz.r". A megnyomorodott gerincű traktoros kuncsorogni kényszerül, mert erre még rokkantnyugdíjat sem kap, küzmukára küldik ásni, lapátolni! Ha talál normális orvost, akkor az szakvéleményt ad, hogy erre alkalmatlan, de kivezénylik más hasonszőrű munkára 55-60 évesen is! Hol itt a józan ész, hol itt az igazság????”
 • 6. Ferrari 2009. február 27. 18:53
  „Hm! Teljesen igazad van.
  Mi az , hogy már 40 évesen nyugdíjba mehetnek a rendőrök?
  Talán a tanárok, orvosok stb stb munkások nem mennek tönkre lelkileg és fizikailag 40 éves korukra?
  Ha meg tényleg betegek...akkor a nyugdíj mellett, hogy tudnak biztonsági őrködni?

  De nem ez a legnagyobb gond!
  Sztem az a baj, hogy pont akkor és azok mennek 40 évesen nyugdíjba, akik, már kezdenek szakmailag JÓ RENDŐR-ök lenni.A mindenkori rendőrállomány pedig tele van KEZDŐKKEL!”
 • 5. Mathiasking 2009. február 27. 18:35
  „3. hozzászólás flexsnake 2009.02.27. 17:32

  Hány éve vagy a rendvédelmi szervnél? Mi a tapasztalat? Az okos rendőr lelép, a hülye gyerekek meg jelentkeznek rendőrnek? Talán, ha a főnökök nem lennének annyira gecik, akkor a rendőrök sem azt kapnák a vezetőiktől, hogy az állampolgárral szemben gecinek kell lenni! Zéro tolarencia! O.K! De a rendőrrel szemben is! Duplán! Példa mutatás? 70 km/ órával megy előttem a Skoda Fábia, majd megállít, hogy gyorsan megyek. Szerinted megbüntetett? Nem, mert a telefonnal fel lett véve, oszt pofára estek! Ennyi!”
 • 4. comet 2009. február 27. 18:07
  „A Cozma gyilkosság valóban sok mindenről lerántotta a leplet, ahogy a miskolci ügy, meg a francia lány ügye, meg a legutóbbi gyujtogatásos gyilkosság ügye, csak hát nem történik semmi.
  Draskovics cinikusan mosolyog, Bence lapít, Fleto meg éppen országot jár Tóny barátja tanácsára, győzködve a a sok jámbor átvertet a szélhámosság veszélyeiről.”
 • 3. flexsnake 2009. február 27. 17:32
  „hm szimplán vagy hülye vagy képzed magad?
  Menj el zsarunak és 30 felett már imádkozol hogy lábra tudj állni. Ezt úgy hívják ideg, és szépen rámegy mindenedre. Utánpótlás nincs. Nem a nyugállománnyal van a baj hanem az utánpótlásképzéssel. Nem tegnap óta hanem hosszú ideje.”
 • 2. Hm 2009. február 27. 17:26
  „Milyen öregm megfáradt kidolgozta a lelkét is a szegény 38 évesen hol élünk aki kétkezi munkás azt meg 62 évesen is alig engedik el nyugdíjba!!!!!!!!!!!!!44
  Ráadásul nem 100e-200e-300e kap 60-62 évesen nyugdíjba henem jóval kevesebbet.
  Ja és a beteg rendőrök a jó nyugdíj melett még munkát vállalnak, hogyan ha annyi bajuk van én jól megadóztatnám őket is ha tud még dolgozni ha seftel akkor azonnali életfogytigot adnék a rendőrnek hiszen tisztában volt vele mit csinált:)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nevetséges Nincsenek kevesen csak kevés hozzáértő van csak ennyi semmi több saját tapasztalat amikor a helyszinelő rendőr nem is meri a kreszt!!!!!!!!!!!!!!!!!!4Eért megy el majd 38 évesen nyugdíjba hihetetlen összegekért az én adómból!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Mennyenek a .....................................................................................!”
 • 1. Hmmm... 2009. február 27. 16:28
  „Nem regiben meg leepitettek a rendorseget. Hol van a kovetkezetesseg? Pocsekolas nagyban es megnagyobban.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baleset és torlódás az M0-ás új szakaszán

Két teherautó ütközött össze pénteken kora délután az M0-ás új szakaszán a 31-es főúti csomópontja… Tovább olvasom