Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Átadta Gyurcsány a Szabad Magyarországért Emléklapokat

Egyetlen nemzet, illetve annak egyetlen tagja sem egyenesítheti ki utólag történelmének és saját életének kacskaringóit, de tiszteli azokat, akik az egyenes utat választották - mondta Gyurcsány Ferenc pénteken a Parlamentben a Szabad Magyarországért Emléklap átadásán.
Magyarország a 40-es évek végétől egyes vezetőinek vakságából, vagy önzéséből fakadóan tévútra tévedt és a rövid életű II. Magyar Köztársaságot gyorsan felváltotta a szabadság megfosztására és kevesek uralmára épülő új rend - fogalmazott a miniszterelnök. Voltak azonban, akik szembeszálltak a diktatórikus törekvésekkel, volt, akinek emiatt pályája, karrierje kettétört, de volt, aki életét áldozta - tette hozzá a miniszterelnök.

Gyurcsány Ferenc a Szabad Magyarország Emléklap kitüntetettjeinek azt mondta: tettük példa arra, hogy nem szabad méricskélni, nem szabad megpróbálni menteni a menthetetlent, tenni kell a dolgunkat a szabadság és a demokratikus Magyarország megőrzéséért. A miniszterelnök szerint a III. Magyar Köztársaság tagjai megtanulták a történelmi leckét, nincs olyan nemes eszmény, amely felhatalmazna bárkit is arra, hogy korlátozza bárki szabadságát és nem támogatható a szabadság ügye, ha nem tudják tiszteletben tartani minden ember jogát a szabad gondolkodáshoz, vagy éppen a szólás- és gyülekezési szabadsághoz.

Szabad Magyarországért Emléklapot Benyák Nándor, néhai Dávid Márton, Fehér László, néhai Fürjes Benke Viktor, Garai István, néhai Kálmán Antal, néhai Karácsony Károly, néhai Kiss András, Kis János, néhai Korcz László, Muhr György, Németh László, néhai Soltész Pál, Szentesi Béla, Szűcs Lajos, Fuchs Emil és Nádas Béla kapott.

Szabad Magyarországért Emléklapot, illetve posztumusz Emléklapot azok kaphatnak, akik 1945. és 1956 között a független és demokratikus Magyarország megvalósításáért dolgoztak, és emiatt őket 3 évi, vagy ezt meghaladó szabadságvesztésre ítélték, vagy kivégezték.

Olvasóink írták

 • 10. magyaro 2008. február 26. 20:07
  „"atika2: te minden cikknél hülye vagy" igaz mert nem osztod az elvtársak véleményét, és nem tolod a szekerüket. A nyolcvanas években ezt egy kis rendőrségi meghívóval jutalmazták volna. Részese lehettél volna, egy két nevelő jellegű hatalmas pofonnak. Amúgy igazad van azt nem emlegetik, a szeretett elvtársaik mik voltak, talán ártatlan bárányok???”
 • 9. G 2008. február 24. 00:07
  „atika2: te minden cikknél hülye vagy. ITT IS.”
 • 8. megláto 2008. február 23. 19:00
  „én 80-ba keztem dolgozni és köttelezö volt a KISZ-tagság sőtt a kom.szombat melyet nagy oda figyelésel ellenőriztek. Küllömben ellestem minden féle juttatástol.na most mivan didi”
 • 7. Atika2 2008. február 23. 13:25
  „Didi!
  1. az avh-s pethö familiarol es a körmös bauerekrol (aki az avh-n a körmöket tepkedte) miert nem szolsz;
  2. tovabba korodtol függöen tudhatod, hogy abban az idöben a fiatalok közel 100%-a kisz-tag volt - ennyire "igaz" amit itt felsorolsz”
 • 6. Didi 2008. február 23. 09:44
  „Orban-kormányzat:


  Orbán Viktor: KISZ-tag, KISZ-titkár

  Kövér László: KISZ-tag, az MSZMP KB Társadalomtudományi Intézete

  Stumpf István: MSZMP-tag, a Hazafias Népfront alelnöke (Stumpf Istvánnak Horváth István kommunista belügyminiszter volt az apósa, s jó barátjuk a Népfront-főtitkár Pozsgay Imre; rokoni-politikai kapcsolatai is szerepet játszhattak abban, hogy fiatalon, a ´80-as években több neves nyugati egyetemre ösztöndíjat kapott)

  Martonyi János: MSZMP-tag, az MSZMP KB privatizálási biztosa (a spontán privatizació felügyelője), kommunista kormánytag

  Járai Zsigmond: III/2-es ügynök, kommunista kormánytag

  Mikola István: MSZMP-tag, Hazafias Népfront elnökség

  Boros Imre: III/3-as ügynök, MSZMP-tag, MSZMP-titkár

  Matolcsy György: MSZMP-tag

  Pintér Sándor: MSZMP-tag, MSZMP-titkár

  Fónagy János: MSZMP-tag”
 • 5. Stevo 2008. február 23. 01:32
  „Didi (alias FASZKALAP) Fújorbán, mi? Jobb érved neked sincs? Orbán hol és mikor volt kisztitkár? Vagy ha volt is, tette-e a kegyes állampárt kiszelnökké???”
 • 4. Atika2 2008. február 22. 23:11
  „hinnetek egy kukaguberalo reszeges tolvajnak?
  es a fianak?”
 • 3. Didi 2008. február 22. 22:59
  „Mennyivel lenne elfogadhatobb ha Orbán adná?Mind a 2 KISZ titkár volt.Egyforma büdös a lábuk, csak Viktor beszprézte kicsit”
 • 2. Tibi 2008. február 22. 22:25
  „Hogyan van bőr a pofáján ilyen díjat a gyilkosok utodjánakelnevezni??
  Ez az agyilag /a többi is/ beteg komoly amnéziában szenvedő külsőre "embere" hasonlító lény pofonvágja a szenvedőket.
  Aki egy kicsit is normális az vissza utasítja ezt az adományt!!”
 • 1. Stevo 2008. február 22. 16:27
  „A hóhér cukorkát osztogat...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Terrorelhárítók fogtak el egy gyömrői bűnözőt

A terrorelhárítók segítségét is igénybe vették a Pest megyei rendőrök a héten egy gyömrői bűnöző… Tovább olvasom