Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 20°C Még több cikk.

Fidesz: az MSZP közpénzen kampányol, az OVB-hez fordulnak

A Fidesz hétfőn az Országos Választási Bizottsághoz (OVB) fordul, mert szerintük a kormány alkotmányos elveket sért, amikor közpénzen kampányol a népszavazás ellen. A kormány, mint eddig, ezután is betartja a törvényeket - áll a Kormányszóvivői Iroda közleményében.
A párt gyanúsnak tartja, hogy a kormány csak a népszavazás kiírása után kezdte el tájékoztatni az embereket.Csaknem 2 milliárd forintot költ a kormány a népszavazásban feltett kérdések elutasítása érdekében. A kormánynak azonban a tájékoztatási kötelezettsége ellenére is semlegesnek kell maradnia - mondta szombaton Répássy Róbert, a Fidesz frakcióvezető-helyettese. Az ellenzéki párt szerint a kormány közpénzen folytatott kampányával alkotmányos elveket sért, emiatt a Fidesz hétfőn az OVB-hez fordul. Az ellenzéki párt ismét felszólította a kormányt, hogy állítsa le kampányát. Répássy Róbert szerint előfordult olyan, hogy az Új Magyarország tájékoztató füzet és a népszavazási értesítő együtt lett kipostázva.

A Független Hírügynökség kérdésére, hogy az Orbán-kormány is adott ki információs füzeteket, és erre akkor Orbán Viktor azt mondta, hogy a kormánynak tájékoztatási kötelezettsége van, amit közpénzből tesz, Répássy Róbert azt mondta, hogy valóban van a kormánynak tájékoztatási kötelezettsége, ám azt furcsának nevezte, hogy a kabinet az eddigi hallgatás után éppen a népszavazást megelőző időszakban akarja tájékoztatni a lakosságot. Répássy Róbert úgy véli: minden jogi feltétel adott ahhoz, hogy az egészségbiztosítás reformjáról szóló törvényt megerősítő népszavazást - a többi kérdéssel együtt - március 9-én tartsák meg. Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke a Nap-kelte szombat reggeli adásában viszont azt mondta, hogy - szerinte - nem lehet március 9-én megrendezni a törvénymegerősítő népszavazást, akkor sem, ha megkapná az előterjesztés a szükséges többséget a parlamentben február 11-én.

Kormányszóvivői Iroda: Répássy Róbert nevetségessé tette magát

Répássy Róbert kínos helyzetbe hozta és nevetségessé tette magát. A kormány, mint eddig, ezután is betartja a törvényeket - áll a Kormányszóvivői Iroda közleményében. Kínos, ha jogvégzett képviselő olyan állásfoglalást kér az Országos Választási Bizottságtól (OVB), amelyet az már korábban meghozott - így reagált a Kormányszóvivői Iroda Répássy Róbert fideszes politikus szombati kijelentésre, amely szerint az ellenzéki párt az OVB-hez fordul, mert a kormány kampányával alkotmányos elveket sért. Az OVB 2002-ben, az Orbán-kormány országgyűlési választások előtti kampánya kapcsán állapította meg, hogy az állami szervek feladatainak, köztük a tájékoztatási kötelezettség ellátása, nem minősíthető kampánycselekménynek - áll a Kormányszóvivői Iroda közleményében.

Olvasóink írták

 • 16. A.Berkman 2008. február 04. 19:33
  „Atika2! A pártpénz jórészt állami támogatásból jön össze (ami nem, azt olyan pártközeli vállalkozók adják, akik azt kamatos kamattal visszakérik az állami megbízások útján), viszont a kormány feladatai közé tartozik a tájékoztatás is, például a reformok mikéntjéről és okairól (az, hogy ennek jórésze csúsztatás vagy épp nettó hazugság már a hazai politikai elit magatartászavara).
  A látványberuházások pedig csak a populizmust építik és korrupció melegágyai, és ez független attól, hogy hol és milyen készültségi fokkal készül el egy színáz, vagy gödör.
  Szóval ez a népszavazás sem a 300 forintokról, vagy rólunk szól, hanem a hatalomról és arról hogy az kinek a kezében van, illetve, hogy ki osztja a pénzeket. A mi pénzünket.”
 • 15. Atika2 2008. február 03. 20:43
  „MJ!
  Ö maga mondta: ekkora böszmeseget kormany (marmint ö maguk)meg nem követett el! Böszmeseget meg egy böszme követ el, nem?
  A böszem egyebkent nem miniszter, hanem sajnos a miniszterelnök.”
 • 14. MJ 2008. február 03. 13:45
  „Atika!
  Csak nézz utána, lassan is ráérsz, hogy a Te szerinted "böszme " miket épített ! Gondolom pl. ha Szegedre utazol, autópályán kerekezel, és nem a kis mellékutakon! Mennyi au.pálya is épült ? Meg sok egyébb ! Minisztert miért böszmézed ? Neked is ,meg Orbán és Gyurcsány Úrnak is van rendes neve, mindenkinek meg kell adni a tiszteletet! Az ETIKET ezt diktálja !”
 • 13. Atika2 2008. február 03. 12:45
  „joy!
  A "semmit nem epitetek": esztergomi Maria-Valeria hid, Nemzeti Szinhaz, szekszardi hid, Millenaris, ezek csak hirtelen, utananezes nelkül jutottak eszembe.
  Inkabb annak gondolj utana, hogy a böszme mit igert es mit tesz - epitesröl itt szo nincs (lasd kormanyzati negyed, 4-es metro).
  A 2 dolgot siman összehasonlithatod..., persze csak ha nincs vörös köd a szemed elött...”
 • 12. joy 2008. február 03. 10:01
  „Működik a fityisz hazugsággyár.

  Ők mibül tiltakoznak?
  Abbul, amit 1998-2002 között elloptak, és Ciprusra menekítettek az ezüsthajóval.
  4 év nemzeti jövedelméből semmit nem építettek, a nyugdíjakat befagyasztották, a gyes-gyed-et szintén, a béreket jóval az infláció alatt emelték...”
 • 11. Atika2 2008. február 02. 22:18
  „621!
  Te nem vagy 100!”
 • 10. MJ 2008. február 02. 19:30
  „Tanulj jól Marcsika! Akkor még ösztöndíjat is fogsz kapni! !”
 • 9. Marcsika 2008. február 02. 19:20
  „Kinek mi a pitiáner, ezt ki dönti-el ? Nekem kivételesen a tandij nem pitiáner.”
 • 8. PG 2008. február 02. 18:26
  „Atika: a demokrácia pénzén, ne népszavaztassunk már pitiáner kérdésekről. Az nem olyan, mint a parlamenti működés..”
 • 7. 621 2008. február 02. 18:20
  „Mi van vityaivadékok? A sz..rkeverésre a 4,5 milliárd nem sok, a tájékoztatás a valóságról - amit már régen meg kellett volna tenni ennek a tehetetlen társaságnak - kb 100 millióért sok????
  Azt gondolom a baj az inkább, hogy kezd szertefoszlani a fideSShazugságháló és kezd barna lenni az alsónadrág....
  lesz az még barnább is...!”
 • 6. bumeráng 2008. február 02. 17:47
  „AIKA!
  Nagyon érted a dolgok csínyját! Honnan van a Fidesznek ennyi pártpénze? Vagy a többi pártnak? Az államkasszából is megy nekik.Én disztigválnák, ha nem látnám mennyi közpénz elfolyik, és mennyi elfolyt a fidesz idelyében is! A közpénzen vett " beléptető kapuk" és lehetne sorolni mint ez is, a közpénzből lett / adó forintokn / kivéve. Hátha ilyen sok pénzünk van ," DEMOKRÁCIA " címszó alatt ,v. nevében ,tartsunk minden hónapban népszavazást !”
 • 5. Atika2 2008. február 02. 16:35
  „Bumerang!
  A fidesz partpenzen! kampanyol, es nem közpenzen! A közpenz az allami feladatok ellatasra valo (iskola, stb.) es nem part- (mszp) erdekek reklamozasara. A müveltseg alapja a disztingvalas.

  PG! Bumerang!
  A demokracia müködtetese penzbe kerül (pl.parlament). A nepszavazas pedig demokratikus alapjog.
  Ebben az esetben a bekerüles emlegetese demagogia!”
 • 4. PG 2008. február 02. 14:53
  „A mostani népszavazás 4,5 MILLIÁRD Forintba kerül.

  Ha minden igaz, idén lesz MÉG EGY népszavazás, szintén 4,5 MILLIÁRD Forintért.

  Miről szavaztunk idáig népszavazáson: NATO-tagság, EU, stb. Történelmi eseményekről.
  Most miről szavazunk? 300 Ft-ról, szükséges tandíjról, korházi napidíjról. Aki mindezt komolyan veszi, és egyetért azzal, hogy 9 milliárdot ilyenre költsünk el, az símán hülye.”
 • 3. bumeráng 2008. február 02. 13:49
  „Mennyibe kerül ez a népszavazás,amit a FIDESZ inditott el , és az Ő kampényuk? Tarlós / a független / meg a többiek milyen pézből kampányolnak,járják az országot? Nekik lehet ?Mindenhatónak képzelik magukat?”
 • 2. radikalis 2008. február 02. 13:34
  „Higi: sokan félünk a közpénzen folyó mszp-kampánytól, az ovb-s csalásoktól, a pósta mutyizásaitól, és ez még csak a kezdet”
 • 1. Higi 2008. február 02. 12:57
  „A legjobb védekezés a támadás,ezt R Róbinak jól megtanitotta O Viktor.Táncsak nem fél a Fidesz?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vasutassztrájk: délután folytatódnak a tárgyalások

Szombat délután három órakor újra tárgyalóasztalhoz ülnek a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete… Tovább olvasom