Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Keddtől három napig a biztonsági öveket ellenőrzik az utakon

A biztonsági öveket ellenőrző akció indul kedden. A TISPOL uniós közlekedésbiztonsági akcióhoz kapcsolódó ellenőrzéssorozat három napig tart. A rendőrök elsősorban a biztonsági övek, biztonsági gyermekülések és a motorosoknál a bukósisak használatát nézik.
A biztonsági eszközök használatán kívül kiemelten figyelik a szabálytalan előzés, az elsőbbségi jog meg nem adása és a szabálytalan kanyarodás szabályait megszegőket és az ittas vezetőket is.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint korábbi felmérések bizonyítják, hogy a biztonsági öv használata akár felére is csökkentheti a balesetben szerzett sérülések súlyosságát. Magyarországon a biztonsági öv viselésének aránya nagyon alacsony - átlagosan 48% -, és főképpen ezért a balesetben meghalt és súlyosan sérültek száma nemzetközi összehasonlításban magasabb.

Olvasóink írták

 • 10. kötekedő 2008. február 19. 17:17
  „Kedves joco!
  Épp arról beszéltem (nem épp irodalmi stílusban), hogy ismerni kellene és be tartani, a rendőröknek meg betartatni a közlekedés szabályait.
  Kedves Lopka! Igazságtalan a dolog: " Ha az nem köti be magát és meghal, te börtönbe mész, miközben ha bekötötte volna magát, legfeljebb pénzbírságot kapnál.",mert nem az én felelőtlenségem mértékét jutalmazzák, de meg kell kövesselek, valóban fontos, h ezt is ellenőrizzék.”
 • 9. joco 2008. február 19. 06:14
  „Kötekedö: a közlekedésben résztvevő "hülyegyerekeknek" pedig be kéne tartani a közlekedés szabályait.A "gyönge elméjü közlekedöknek" mint pld. Te a szabályok ismeretével és azok betartásával illene foglalkozni , nem pedig osztogatni a saját magadat is minösitő jelzöket.Valaki: a taxisokat is illene ellenörizni, mert náluk aztán tényleg nem igen veszik figyelembe a KRESZT.(Tisztelet a kivételnek)”
 • 8. valaki 2008. február 19. 05:03
  „A kamionokat mikor ellenőrzik? Akik semmibe véve a kressz szabályait, 80 - 90-el száguldoznak lakott területen.Főleg a külföldi kamionok.Még egyetlen egyszer sem láttam hogy megállitottak volna gyorshajto kamiont, ebből következően a büntetés is elmarad.Olyat viszont számtalanszor láttam, hogy miközben a személyautosokat kiveszik a forgalomból, és keményen büntetik, melettük és a trafipax melett elszáguld a kamion.
  Miért??????????”
 • 7. Lopka 2008. február 18. 19:29
  „Elég nagy tévedés, hogy a biztonsági öv magánügy.
  Kötekedő, te is hibázhatsz és nekimehetsz valakinek. Ha az nem köti be magát és meghal, te börtönbe mész, miközben ha bekötötte volna magát, legfeljebb pénzbírságot kapnál. Szerintem nem mindegy.
  Arról nem is beszélek, hogy mennyivel többe kerül meggyógyítani egy bekötetlent, mint egy bekötöttet.
  Akit zavar a biztonsági öv, járjon busszal, aki autózik, az meg kösse be. Akinek a légynél magasabb az iq-ja, úgyis rájön magától, miért kell bekötni, aki meg hülye, azzal köttessék be a rendőrök és büntessék meg jól.”
 • 6. Stewwe 2008. február 18. 18:37
  „Ez egy vicc. Ha a nem indexelőkre meg a kancsal lámpájuakra álltak vona komolyan mondom pezsgőt is bontottam volna!
  A biztonsági övről nekem is az a véleményem, hogy aki nem köti be, tudja mivel járt a csattanás.
  Mindenesetre örüljünk hogy dolgoznak, még ha 3 napig is tart a csoda ...”
 • 5. Heidi 2008. február 18. 18:31
  „Kedves Kötekedő!

  A vezetés közbeni telefonálást kifelejtetted.”
 • 4. kötekedő 2008. február 18. 18:15
  „A hülye gyerekeknek azt kellene ellenőrizni, hogy az autósok meg adják-e azelsöbbséget a gyalogátkelőknél az utakon, hogy a kétsávos úton haladó jármű a mellette lévő sávban előtte haladó jármű lassítása esetén a gyalogátkelőhelynél szintén lassít-e, hogy a sok faszfej irányjelzés nélül vált sávot és kanyarodik, h a baromarcú sofőr bekapcsolt hátsó ködlámpával vakítja a mögötte haladót , mikor ködnek a nyoma sincs, h a parkolókban a mozgáskorlátozottak részére fenntartott helyen állnak a pofátlanok és a megállni tilos tábla senkire sem vonatkozik. Gyönge elméjű egyenruhás bohócok, mikor foglalkoztok már végre azzal, ami jobbá tenné a mindennapjainkat? Aki meg akar halni, mert nem köti be az övet, az haljon meg, engem az nem zavar, de az elöbb felsoroltak naponta a frászt hozzák rám és bosszantanak.”
 • 3. Hajni 2008. február 18. 16:29
  „Kár ,hogy csak 3 napig!”
 • 2. ombi 2008. február 18. 13:49
  „khm... idejük, mától”
 • 1. ombi 2008. február 18. 13:47
  „De miért csak három napig? Ha most meg tudják tenni, máskor miért nem? Vagy fordítva: ha máskor nincs idejül rá, most miért igen?
  Szerintem ez olyan, mintha egy csőszerelő nagy garral kihirdetné: máról három napig csövet szerelek!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csúcsszintű magyar-azeri tárgyalások kezdődnek Budapesten

Csúcsszintű magyar-azeri tárgyalások kezdődnek hétfőn Budapesten. Kétnapos hivatalos látogatásra… Tovább olvasom