Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Lemondott posztjáról Gál J. Zoltán államtitkár, kabinetfőnök

Nemrég született gyermeke, és több időt szeretne családjával tölteni Gál J. Zoltán, ezért kérte felmentését a miniszterelnöktől - értesült a Független Hírügynökség kormányközeli forrásból.
A kormányfő kabinetfőnöke néhány hónapig csak családjára szeretne koncentrálni, később meglátja, hogy esetleg tanácsadóként vagy valamilyen más formában visszatér-e a kormányzati munkához. Gál J. Zoltán parlamenti képviselő marad. Utódja, Ficsor Ádám, jelenleg a földművelésügyi tárca szakállamtitkára, a fiatal szocialista generáció egyik legtehetségesebbnek tartott képviselője, nemrég Gyurcsány Ferenc vidékjárásának egyik szervezője volt.

A kormányszóvivői iroda hétfőn tájékoztatott arról, hogy február elsejétől Ficsor Ádám lesz Gyurcsány Ferenc kabinetfőnöke. Arról még nem született döntés, hogy a kormányzati kommunikációt is felügyelni fogja-e, ahogyan azt Gál J. Zoltán tette.

A jelenleg Bürsszelben tartózkodó Ficsor Ádámot nem sikerült telefonon utolérni, minisztériumi titkárságán a Független Hírügynökségnek azt mondták, hogy új kinevezéséről február 1-ig nem kíván nyilatkozni.

Ficsor Ádám 2006. július 1-től az FVM szakállamtitkára, előtte 2004 májusától az FVM Politikai Államtitikárságának titkárságvezetője volt. Ficsor Ádám 2003 januárja óta az MSZP Agrár- és Vidékpolitikai Tagozat Országos Elnökségének tagja. 2004 augusztusától a BalEgyenes Munkacsoport szervezője. 2004 decembere óta az MSZP Nemzeti Fejlesztési Tagozat elnökségi tagja, 2005 januárjától az MSZP Országos Választmányának tanácskozási jogú küldötte. Angolul és németül beszél, nőtlen - olvasható a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium honlapján.

Gál J. Zoltán 2007. március 19-től volt Gyurcsány Ferenc kabinetfőnöke. Gál J. 2001-ben kapcsolódott be Medgyessy Péter kampánycsapatának munkájába, a miniszterelnök-jelölt kabinetfőnök-helyettese és kampányszóvivője volt. A 2002-es országgyűlési képviselőválasztásokon az MSZP országos listájáról szerezte mandátumát. A 2002. május 27-i kormányalakítást követően irányította a Medgyessy-kabinet kommunikációs munkáját. 2004. augusztus 2-án - a kormányátalakítás kezdetén - tisztségéből felmentették. Az október 4-i kormányváltás után miniszterelnökségi politikai államtitkárrá nevezték ki. A 2006-os parlamenti választásokon a Magyar Szocialista Párt kommunikációs vezetője volt. Az MSZP országos listájáról szerzett parlamenti mandátumot.

Olvasóink írták

  • 2. maci52 2008. január 21. 17:19
    „Fejitől büdösödik a hal is.”
  • 1. Lappland 2008. január 21. 14:14
    „A hülye, nagyképű komcsiivadék épp ideje,hogy takarodjon.Remélhetőleg a többiek követik!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kezdetét vette az olaszliszkai lincselés tárgyalása

A vádlottak meghallgatásával megkezdődött hétfőn a tavaly előtti olaszliszkai lincselés tárgyalása.… Tovább olvasom