Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Másodjára is előkerült Antall József szobra

Másodjára is előkerült Antall József néhai miniszterelnök mellszobra, amelyet a XV. kerületi Pestújhelyi téren lévő templomkertből loptak el.
Kedden délután fél öt körül bukkantak rá: a fővárosi Rákospatak utca magasságában, a patakmederből szedték ki, csupán pár száz méterre onnan, ahonnan eltűnt - mondta a Független Hírügynökségnek Sagyibó Melinda, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. A szobor sértetlen.

A mellszobrot annak idején Kirchmayer Károly, az alkotó ajándékozta a kerületi önkormányzatnak, hogy emléket állítson a pestújhelyi származású politikusnak.

Az alkotást először tavaly májusban lopták el a Pestújhelyi térről, pár nap múlva azonban megtalálták Csepelen, az Ady Endre utcában. A rendőröket telefonon értesítették, azzal, hogy valaki egy bronz szobrot tett az egyik családi ház elé. A mellszobrot ezután visszaállították eredeti helyére, de 2007 novemberében megint elvitték a Pestújhelyi térről.

Olvasóink írták

 • 6. Cseter János 2008. május 01. 12:57
  „Kedves Állampolgár! Nem látod, hogy van Magyarországnak kormánya? Ők vannak felhatalmazva "Törvényalkotásra és annak a betartatására" Igaz demokrácia helyett egy banánköztársaság van. Jogállam meg az igazságszolgáltatással a bányászbéka ülepe alól kandikál ki! Van ugyan "Nép Ügyvédje" De ismered a működését? Az egyszerüen nevetséges! Ök minimun az éhhalál küszöbén élő analfabétákkal holmi túklopási perben mernek csupán beavatkozni. Ahol a Jogi Maffia garázdálkodik oda nem engedik Őket! Sőt olyan törvényeket akotnak e hatalmon lévők, hogy még csak véletlenűl se merje "Ügyvéd" vállani at ügyet! Tehát ne várd a sült galambot hanem néz utána ennek az alantas politikai elit üzelmeinek!”
 • 5. Állampolgár 2008. április 30. 15:37
  „Igen, le az adóval! Le a multikkal! Le a politikusokkal! Éljen a cserekereskedelem! Éljen az önbíráskodás, a vérbosszú! Éljen a kumisz!
  Mellesleg vannak jogsegélyszolgálatok is a világon pl.
  Nekem az a meglátásom, hogy könnyű mindent a politikára fogni. Talán inkább azoknak kellene elkapni a grabancát, akik adócsalnak; segélyt vesznek fel, miközben külföldön dolgoznak; rokkant matricát tesznek a BMW-jük szélvédője mögé... Könnyű mást hibáztatni és várni a sültgalambot. Egyszerűen nem tudunk demokráciában élni. Mindenkinek csak a szája nagy, de tenni nem tesz semmit. Nem tüntetésekre, meg rombolásra gondolok. Tettekre, munkára...
  Hofi Géza:

  Magyarországon az egy főre jutó bunkók száma: kettő.”
 • 4. Cseter János 2008. április 30. 13:38
  „Oscar Vilde szerint az ember teremtésekor kissé túlbecsülte a saját képességeit. Szerintem meg nincs az a hatalom amely a politikai bűnözőket magyarországon üldözni és elfogni merné, mig Ők nevezik ki és tőlük kapják a parancsokat! Kedves "Állampolgár" Ma is ott van a politikusaink kezében a hatalom, de nem tudnak vele mit kezdei. Csupán egyes egyedei visszaélni képesek vele az olyan törvények gyártásával amelyek kifosszák a vétlen embertásaikat. Főleg azokat akiknek nem kerűl pénz ügyvédekre. ÍNekik nem mjár az igazságszolgáltatás csak is az alantas BÍRÓSÁG (csicskási) "Ítélet" és APEH (hóhér) által végrehajtott eljárás a kifosztásra!”
 • 3. Állampolgár 2008. április 30. 13:06
  „És kicsit erős Jézushoz hasonlítgatni őt. Ez kb. olyan szintű, mint a tv ostromot ´56-hoz. Meg van az IQ...”
 • 2. Állampolgár 2008. április 30. 13:04
  „Hurrá, az szupi lenne, főleg, hogy az MDF kezdte el az állami vagyon szétosztogatását és a lopást.”
 • 1. matriné 2008. április 30. 08:00
  „Még szerencse, hogy nem Ő maga tánadt fel, merttz akkor megint lenne egy rendszer, azaz hatalom váltás. Lehet, hogy Ő képes lenne ezt a rendszert is megreformálni, s akkor annyi lenne Gyurcsánynak!
  Nem mis becsélva a csuhásokról, azok hogy vernék a nyálukat, mert a Bíblia megírta a feltámadást!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Májustól előre jelzi a káros napsugárzást az OMSZ

Május elsejétől az Országos Meteorológiai Szolgálat 24 órával előre jelzi, ha túl erőssé válik az… Tovább olvasom